13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAnunț oficial OMS: Carnea roșie procesată este CANCERIGENĂ pentru om

Anunț oficial OMS: Carnea roșie procesată este CANCERIGENĂ pentru om

Organizația Mondială a Sănătăți a făcut publice ultimele date ale cercetărilor în domeniul cancerului și anunță că preparatele din carne roșie procesată sunt cancerigene pentru om, arată www.news.com.au.

Studiul, realizat de 22 de experți din 10 țări diferite, arată că toată carnea procesată – inclusiv cea care a fost sărată sau afumată – este cancerigenă pentru om și poate avea efecte similare fumatului sau consumului de alcool.

Datele publicate de OMS arată că și doar 50 de grame de carne procesată pe zi, adică un cârnat sau două feli de șuncă, pot crește riscul de cancer colorectal cu 18 procente.

Carnea roșie, indiferent că este de vită, vițel, porc, miel, oaie, cal sau capră, a fost clasificată ca “posibil carcinogenă pentru om “. Potrivit studiului cancerul de tip colorectal, pancreatic și de prostată poate fi influențat de consumul de carne.

”Pentru o persoană, riscul de a dezvolta cancer colorectal din cauza consumului de carne procesată rămâne mic, dar acesta crește în funcție de cantitatea de carne consumata. Totuși, având în vedere numărul mare de persoane care consumă carne procesată impactul acestui studiu este de o importanță uriașă pentru sănătatea publică”, explică doctorul Kurt Straif, șeful Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului.

Doctorul Straif a explicat că, în același timp, carnea roșie are o valoare nutritivă foarte mare. Prin urmare rezultatele acestui studiu permit guvernelor și agențiilor internaționale de reglementare a consumului să stabilească cele mai bune metode de a prezenta avantajele și dezavantajele consumului de carne roșie procesată și a oferi cele mai bune recomandări dietetice.

Cele mai citite

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă