18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialPacienta de la Chișinău a fost operată cu succes

Pacienta de la Chișinău a fost operată cu succes

Intervenţia chirurgicală la cea de-a treia pacientă rănită în incendiul de la Chişinău a decurs normal, informează Agerpres.

“A fost operată şi a treia pacientă, operaţia a decurs normal. S-au excizat şi grefat mâini, antebraţ şi o zonă la frunte. Pacientele sunt grave, dar stabile. Prognosticul rămâne rezervat în continuare, mai au multe de trecut. Evoluţia locală a plăgilor poate să le influenţeze starea. De asemenea şi complicaţiile pulmonare”, a explicat medicul Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi din Bucureşti, unde au fost transferate duminică femeile. 

El a afirmat că intervenţii chirurgicale s-ar mai putea efectua în cursul săptămânii viitoare în cazul în care evoluţia pacientelor va permite acest lucru. 

În ceea ce îi priveşte pe răniţii de la Colectiv trataţi la Spitalul de Arşi, medicul a spus că doi dintre aceştia au suferit “reintervenţii minore”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Cum să creați un sistem eficient de irigare pentru grădina dumneavoastră

Menținerea unei grădini luxuriante și sănătoase necesită o irigare adecvată, dar udatul manual al plantelor poate fi consumator de timp și o dovadă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă