18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPediatrul acuzat de malpraxis de la Spitalul din Huși și-a luat lber...

Pediatrul acuzat de malpraxis de la Spitalul din Huși și-a luat lber în perioada anchetei

Medicul pediatru de la Spitalul din Huși, acuzat de malpraxis după decesul unei fetițe de patru ani diagnosticată cu laringită, s-a învoit pentru mai multe zile, în condiţiile în care trebuie să se prezinte în faţa organelor de anchetă pentru a da explicaţii cu privire la acest caz.

În aceste condiţii, activitatea în Secţia de Pediatrie se desfăşoară în prezent cu sprijinul unui medic pediatru de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui, care face naveta zilnic la Huşi.

”Doamna doctor Floreta Bianu şi-a luat liber câteva zile, chiar dacă a mai venit la serviciu să-şi vadă pacienţii. Este chemată foarte des la Vaslui, la Direcţia de Sănătate Publică, la Poliţie, pentru a da declaraţii cu privire la cazul fetiţei. Oricum, nici nu mai puteam avea bază că mai poate veni acum la serviciu. Vă daţi seama că este bulversată şi afectată de ceea ce s-a întâmplat”, a declarat, vineri, managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru pentru Mediafax.

Pe lângă Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, Colegiul Medicilor şi Poliţie, conducerea spitalului desfăşoară propria anchetă internă în acest caz, pentru a stabili dacă din punct de vedere administrativ au fost respectate toate procedurile prevăzute de regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii spitaliceşti.

O familie din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti acuză de malpraxis cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huşi, după ce fetiţa lor în vârstă de patru ani a murit în urmă cu câteva zile, la 40 de minute de la internarea în unitatea medicală.

Fetița a fost diagnosticată de către medicul de gardă cu "laringită acută, cu sindrom febril” și a primit tratament cu antibiotic. Părinţii fetiţei cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a i se face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Poliţiştii de investigaţii criminale au declanşat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de culpă medicală, fiind ridicate toate documentele de la spitalul din Huşi referitoare la acest caz.

Părinţii fetiței au depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin care solicită explicaţii cu privire la decesul fiicei lor.

”Aşa cum prevăd normativele în astfel de cazuri, la nivelul DSP s-a constituit comisia de malpraxis care va analiza dacă a fost vorba de culpă medicală. În acest sens, au fost preluate de la Spitalul Municipal Huşi foaia de observaţie a pacientului (n.r.- fetiţa de patru ani) şi toate celelalte documente medicale, care vor fi analizate de specialişti. Aşteptăm şi concluziile medicilor legişti, iar pe 15 octombrie comisia de malpraxis se va întruni din nou pentru a analiza cazul”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Conducerea Spitalului Municipal Huşi afirma că decesul copilei de patru ani este "un eveniment absolut nefericit", pentru care însă nu găseşte o explicaţie până la pronunţarea medicilor legişti.

"Este un eveniment absolut nefericit, care ne-a şocat pe toţi. Fetiţa a intrat în stop cardiac şi respirator în 40 de minute de la internare şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvată. Este un deces subit şi de aceea lăsăm Poliţia să definitiveze ancheta”, declara managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă