13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 10 milioane de carduri de sănătate au ajuns la români

Peste 10 milioane de carduri de sănătate au ajuns la români

Poşta Română a predat peste 10,7 milioane de carduri de sănătate către asiguraţi. Astăzi, rata de distribuire a cardurilor preluate prin servicii poştale este de aproximativ 95% la nivelul întregii ţări.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate apreciază că procesul de distribuire prin servicii poştale se va încheia în jurul datei de 15 decembrie 2014.

După această dată, cardurile care nu au fost înmânate asiguraţilor vor fi predate către casele de asigurări de care aparţin. CNAS şi casele de asigurări de sănătate vor informa asiguraţii în momentul când demarează activitatea de distribuire a cardurilor prin intermediul caselor de sănătate.

În municipiul Bucureşti au fost preluate în reţeaua poştală 1,4 milioane de carduri, dintre care au ajuns la asiguraţi prin serviciile poştale 1,1 milioane de carduri. Astfel, 81% din bucureştenii asiguraţi au primit până în prezent cardul de sănătate. Diferenţa de carduri se află încă în reţeaua poştală şi, în cazul cardurilor care au depăşit termenul de 20 de zile alocat distribuirii prin servicii poştale, ele iau drumul caselor de asigurări de care aparţin.

După ce procesul de distribuire se va încheia, va urma o perioadă de testare a cardului naţional de sănătate, în care cele două sisteme vor merge în paralel. În această perioadă vor fi identificate şi rezolvate eventualele probleme în funcţionalitatea cardului.

După această perioadă de testare, cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar prin intermediul lui.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă