13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPeste 20 de copii din Pitești rămân internați cu toxinfecție alimentară

Peste 20 de copii din Pitești rămân internați cu toxinfecție alimentară

Peste 20 de elevi de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti rămân internaţi, miercuri, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Argeș, citați de Agerpres.

În secţiile Spitalului de Pediatrie Piteşti au rămas internaţi 17 copii, alţi şase fiind internaţi la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. De asemenea, la Compartimentul Primiri Urgenţe al Spitalului de Pediatrie Piteşti se află un caz sub observaţie. 

La Spitalul de Pediatrie Piteşti s-au prezentat în ultimele zile peste 40 de pacienţi, iar unul a fost dus de părinţi direct la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. În şapte cazuri părinţii au refuzat internarea, în alte două cazuri au cerut transferul la unităţi medicale din Bucureşti, iar şapte copii sunt trataţi la domiciliu. 

Zeci de copii care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi elevi ai Şcolii I.L. Caragiale înscrişi într-un program de tip after-school, s-au prezentat la unităţile medicale din Piteşti după ce au mâncat la cantina care deserveşte unitatea de învăţământ, la o parte dintre pacienţi fiind confirmată prezenţa adenovirusului. 

Pentru a putea face faţă numărului mare de pacienţi, conducerea Spitalului de Pediatrie Piteşti a luat o serie de măsuri de reorganizare a activităţii. 

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a deschis o anchetă epidemiologică în acest caz, fiind recoltate probe de la cantina deţinută de o societate privată. De asemenea, personalul care pregăteşte şi serveşte masa la cantină care deserveşte s-a prezentat la DSP Argeş pentru efectuarea coproculturilor. 

La rândul său, inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu a anunţat că toate cantinele care deservesc unităţi de învăţământ din judeţul Argeş vor fi verificate în această săptămână. O altă măsură decisă de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş a fost suspendarea temporară a programului after-school de la şcoala unde au apărut cazurile de toxiinfecţie alimentară. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă