18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 3.000 de bebeluşi din Vaslui nu au fost imunizați împotriva unor...

Peste 3.000 de bebeluşi din Vaslui nu au fost imunizați împotriva unor boli grave. Care este motivul

Peste 3.000 de bebeluşi din judeţul Vaslui, cu vârste cuprinse între două luni şi un an, nu au fost imunizaţi împotriva unor boli precum poliomielita, hepatita de tip B sau tetanosul, din cauza crizei de vaccin cu care se confruntă de câteva luni autorităţile sanitare, informează Mediafax.

Citește și: Cifrele negre ale vaccinării, scăpate de sub control de Ministerul Sănătății

Imunizarea copiilor cu vârsta de până la un an este blocată de câteva luni, din cauza crizei de vaccin hexavalent şi pentavalent care se administrează, în baza unei scheme, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B, virusului haemophilus influenzae şi poliomielitei.

„Ultima tranşă de vaccin pe care am primit-o de la Ministerul Sănătăţii şi pe care am repartizat-o către medicii de familie a fost în luna decembrie a anului trecut, campania de imunizare desfăşurându-se ulterior, la începutul acestui an. Deocamdată, nu ştim când o să primim noi tranşe de vaccin. Lunar, se fac raportări către minister cu necesarul de vaccin astfel încât forul superior ştie de problemele existente”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Potrivit unei situaţii centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui de la medicii de familie din judeţ, nu s-au făcut vaccinările cu serul hexavalent la vârsta de două luni pentru 544 de bebeluşi, precum şi cele la şase luni şi un an pentru 742, respectiv 899 de copii.

De asemenea, alţi 864 de copii nu au fost vaccinați, la aceleaşi vârste, cu serul pentavalent.

În funcţie de cum vor fi livrate vaccinurile hexavalent şi pentavalent în teritoriu, medicii de familie urmează să îi vaccineze pe cei peste 3.000 de copii care nu au fost imunizaţi în ultimele luni.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă