13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPeste 40 de cazuri de hepatită acută virală în Suceava

Peste 40 de cazuri de hepatită acută virală în Suceava

Numărul cazurilor de hepatită acută virală de tip A în localităţile sucevene Arbore, Marginea şi Horodnic de Jos a ajuns la 42, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, a declarat, luni, că au fost înregistrate săptămâna trecută două noi cazuri de hepatită acută virală de tip A la doi copii din comunele Marginea şi Arbore.

El a spus că cei doi copii au fost internaţi în Spitalul Municipal Rădăuţi.

Popescu a mai declarat că, în ultima săptămână, au mai fost administrate doze de vaccin antihepatitic de tip A, astfel că, de la începutul lunii iulie şi până în prezent, numărul total al persoanelor vaccinate cu acest tip de vaccin a ajuns la 152.

De la începutul lunii iulie şi până în prezent, în cele trei focare comunitare s-au înregistrat 42 de cazuri de hepatită acută virală de tip A.

Situaţia epidemiologică din cele trei comune sucevene este monitorizată, în continuare, de DSP Suceava, care recomandă populaţiei să respecte regulile de igienă personală pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Primele îmbolnăviri au fost înregistrate la începutul lunii iulie la copii din comunele sucevene Marginea şi Arbore.

Cele mai citite

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 - Verzii Europeni s-au adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul "Alege Curajul". Candidații principali Terry Reintke și Bas...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...
Ultima oră
Pe aceeași temă