12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialPilulă revoluţionară contra cancerului de piele, în teste

Pilulă revoluţionară contra cancerului de piele, în teste

O pilulă revoluţionară contra cancerului de piele, cunoscut ca inhibitor panRAF, va fi testat în anii următori, după ce primele studii au arătat că este foarte eficient împotriva melanomului la pacienţii cu cancer de piele care nu mai răspund la tratamentele actuale, scrie  dailymail.co.uk, preluat de Mediafax.

Noile medicamente, care ţintesc o gamă mai largă de căi biologice pentru a ucide celulele canceroase, au oprit creşterea tumorilor rezistente. De asemenea, cercetătorii au descoperit că noile substanţe par să fie eficiente şi în cazul a 20 până la 25% dintre melanoamele a căror dezvoltare este alimentată de o altă proteină problematică, numită RAS.

Pacienţii care vor fi incluşi în programele de testare clinică vor fi aleşi în urma unor evaluări foarte serioase şi vor primi o singură variantă a medicamnetului, din cele câteva sute care vor fi testate cu rigurozitate înainte de a fi administrate oamenilor.

În studiul de laborator au fost testat două variante ale medicamentului, identificate sub codurile CCT 196969 şi CCT 241161. Ambele au dus la moartea unor tumori rezistente la medicamentele clasice, care au fost implantate unor şoareci, fără efecte secundare semnificative.

Studiul a fost publicat în revista Cancer Cell.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă