9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCel mai în vogă joc, Pokemon Go, recomandat de medici. Află de...

Cel mai în vogă joc, Pokemon Go, recomandat de medici. Află de ce!

Specialiştii în boli metabolice, nutriţie şi diabet sunt de părere că isteria provocată de jocul Pokemon Go ar putea fi "o soluţie inovativă" în combaterea obezităţii şi a multor boli cronice.

Constatarea experţilor survine în contextul în care milioane de oameni din lumea întreagă şi-au instalat pe telefoanele inteligente aplicaţia cu acest joc, Pokémon Go, o vânătoare virtuală de comori care îi obligă pe participanţi să parcurgă distanţe mari pe jos pentru a descoperi diverse locuri din lumea reală în care se pot ascunde monştrii virtuali, care trebuiesc ulterior antrenaţi pentru bătălii purtate pe ecranele smartphone-urilor.

Dr Tom Yates, specialist în ştiinţe comportamentale la Universitatea Leicester crede că "mersul pe jos trebuie încurajat în toate modurile posibile, pentru că este cea mai ieftină formă de exerciţiu fizic, care poate ajuta la reducerea proporţiilor flagelului obezităţii, cu care se confruntă omenirea, dar în acelaşi timp, ajută la menţinerea unui trup sănătos într-o minte sănătoasă".

Aplicaţia Pokemon Go a fost lansată pentru prima dată în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, dar a apărut apoi şi în alte ţări, precum Marea Britanie, Canada, Japonia şi România şi a creat deja furori în rândul utilizatorilor, depăşind ca interes zilnic reţele sociale precum Twitter.

Obezitatea este principalul factor de risc în apariţia diabetului de tip 2, cu un procentaj de 80–85%. De aceea, medicii recomandă exerciţii fizice moderate cu o durată de cel puţin 150 de minute săptămânal, aproximativ 2 ore şi jumătate, în reprize de câte 10 minute. Un studiu publicat recent în revista Asociaţiei Americane de Diabet "Diabet Care" sugerează că "spargerea" perioadelor de sedentarism cu 5 minute de mişcare şi efort fizic moderat la fiecare 30 de minute reduce semnificativ nivelurile glicemiei şi ale insulinei. 

Lista pokemonilor disponibili pe planetă

The Telegraph prezintă o listă a tuturor monstruleţilor pokemon care aşteaptă să fie vânaţi de jucătorii de Pokemon Go, în întreaga lume. În afara pestilenţialului pokemon Pidgey şi a necruţătoarei vietăţi Rattata, sunt multe ale creaturi pitite în cotloanele realităţii virtuale.

Vestea s-a răspândit iute doar la câteva săptămâni de la lansarea jocului: Există un Pokemon Master, este americanul care a prins cei 142 de pokemoni disponibili pe teritoriul Statelor Unite. El s-a supus îndemnului şi sloganului jocului din timpuri străvechi, de când jocul era o năzbâtie pentru puşti, nu un fenomen mondial: "Gotta catch'em all" (Trebuie să-i capturăm pe toţi!). Americanul a publicat un screenshot cu pokedex-ul lui de 142 de monstruleţi virtuali pe reţeaua Reddit. Maestrul jocului a mers 152 de kilometri pe pe jos în cursa sa frenetică după pokemoni.

De asemenea, americanul a spus: "E bizar, în zonele rurale nu prea se găsesc pokemoni, de ce doar mediul urban este tărâm pentru monstruleţi?", relatează The Telegraph, potrivit Mediafax. El, magistrul, a ajuns la nivelul 31, a "vânat" în 4,200 de pokemoni, a "clocit" 303 ouă. Americanul a declarat că deşi alţi pokemoni se găsesc pe teritoriul continentelor Europa, Asia sau Africa, nici prin gând nu-i trece să meargă până acolo pentru a-i captura.

Există, aşadar, pokemoni care se pot prinde doar în anumite regiuni de pe Terra. Mr Mime se regăseşte exclusiv în Europa, Farfetch'd doar în Asia, iar Kangaskhan aşteaptă să fie vânat doar în Australia şi Noua Zeelandă. Tauros e exclusiv nord-american.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC. Propulsat de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă