17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialA fost deschis primul serviciu de ambulanţă al Patriarhiei Române

A fost deschis primul serviciu de ambulanţă al Patriarhiei Române

Primul serviciu de ambulanţă al Patriarhiei Române, a fost deschis, la Bistriţa, prin Asociația Filantropia Ortodoxă, şi are ca scop transportul persoanelor care trebuie să ajungă la spital, dar care nu necesită asistență specializată, informează Mediafax.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei “Filantropia Ortodoxă, părintele Marius Pintican, serviciul de ambulanţă  “va veni în sprijinul persoanelor care vor să fie internate în spital şi care nu necesită supraveghere medicală intensă”.

Pentru început, dispeceratul va funcţiona la sediul asociaţiei, astfel că pacienţii pot solicita servicii la numărul de telefon 0363.107. 076. Din luna ianuarie, serviciul va intra în circuitul numărului unic de urgență 112.

Mitropolitul Clujului, Înalt Preasfințitul (IPS) Andrei, a spus că serviciul de ambulanță va opera cu mai multe autospecialele puse la dispoziția bolnavilor. În prezent sunt disponibile două mașini. 

“Acest proiect este de un real folos pentru pacienții care de cele mai multe ori nu se pot deplasa și au nevoie de îngrijire medicală. «Filantropia Ortodoxă» din Bistriţa desfăşoară mai multe proiecte (…) – două cămine de bătrâni, cantina socială, centrul de zi şi multe altele, dar preşedintele Asociaţiei «Filantropia Ortodoxă» din Bistriţa, părintele Ioan Pintican, a observat că mulţi dintre cei care apelează la ajutorul nostru sunt nedeplasabili şi sunt trasportaţi cu maşini improvizate sau rugând pe unul şi pe altul să îi ducă la căminul de bătrâni sau la centrul Filantropiei pentru ajutoare. Era foarte greu. Atunci s-a născut această idee, să facem rost de o ambulanţă care să ne ajute la aceste servicii. Cred că e primul serviciu de felul acesta din Patriarhia Română. Noi sperăm că vor fi şi altele”, a spus IPS Andrei.

Asociația “Filantropia Ortodoxă” Bistrița-Năsăud a fost înființată în 2012.

În cei trei ani de activitate, asociația a deschis în satele Cușma și Maieru două centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu pentru întreg județul, iar la Bistrița un centrul de zi, aflat sub ocrotirea Sfântului Simion, cantina socială “Sfânta Filofteia” și cabinetul medico-social “Sfinții Apostoli Petru, Pavel și Andrei”.

 

Cele mai citite

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...

În 2023, Lidl România a plătit la bugetul de stat peste 2,2 miliarde de lei, o sumă de 2 ori mai mare decât profitul...

Companiile Lidl din România (Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS) au încheiat anul calendaristic 2023...
Ultima oră
Pe aceeași temă