21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Pacienții reclamă probleme de funcționare a cardului de sănătate. Șeful CNAS:...

UPDATE. Pacienții reclamă probleme de funcționare a cardului de sănătate. Șeful CNAS: Sistemul nu este blocat, a existat o întârziere în răspuns

UPDATE: Cetățenii care nu au primit cardul până la 1 mai vor beneficia în continuare de servicii medicale deoarece se va verifica calitatea de asigurat prin introducerea datelor pacientului în sistem, a transmis președintele CNAS, Vasile Ciurchea.

De asemenea, președintele CNAS a subliniat că nu a fost vorba despre o blocare a sistemului de crduri ci despre o întârziere de răspuns. Ciurchea a arătat că este nevoie ca toată lumea care are card de sănătate să încerce să îl folosească pentru a fi semnalate eventualele probleme. 

Citește și: Ciurchea a arătat că este nevoie ca toată lumea care are card de sănătate să încerce să îl folosească pentru a fi semnalate eventualele probleme. 

——

UPDATE: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit, luni dimineaţă, peste 70 de sesizări privind probleme legate de funcţionarea cardului de sănătate, obligatoriu din 1 mai, potrivit Mediafax

“În această dimineaţă, am primit peste 70 de sesizări legate de funcţionarea cardului naţional de sănătate. Unele dintre probleme au fost rezolvate, altele sunt în curs de rezolvare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CNAS, Mihaela Tănase.

Ea a reiterat apelul făcut de preşedintele CNAS privind semnalarea oricărei probleme privind funcţionarea cardului naţional de sănătate.

“Facem din nou apel la furnizorii de servicii medicale, dar şi la pacienţi, să sesizeze orice problemă care apare privind funcţionarea cardului naţional de sănătate. Fără a fi semnalate aceste probleme nu vom putea şti şi interveni rapid în remedierea acestora”, a spus purtătoarea de cuvânt a CNAS.

Medicii de familie au semnalat luni dimineaţă probleme legate de funcţionarea cardului, în mai multe cabinete din Capitală.

——–

Luni dimineaţă a apărut o nouă problemă cu privire la cardurile de sănătate, la scurt timp după ce oamenii au blocat bacomatele deoarece nu ştiau cum funcţionează, informează B1 TV. 

În această dimineaţă sistemul cardurilor de sănătate s-a blocat. Oamenii sunt foarte nemulțumiți că trebuie să aștepte mult la medici pentru că sistemul merge foarte încet și se blochează mereu.

Citește și: CNAS: Se vor acorda servicii medicale și celor fără card de sănătate

Problemele la activarea cardului de sănătate au fost sesizate în toată țara.

“Se blocheză minute bune. Lucrăm cu întârzieri. 20-30 de minute durează să inregistrăm o rețetă în Bistrița, Arad și Oradea. Este inuman ce ni se întâmplă. Sistemul funcționează foarte greu“, a declarat Marina Pârcălabu, președintele patronatului Medicilor de Familie.

Citește și: Cererile pentru cardul de sănătate au crescut

Pe de altă parte, Vasile Ciurchea, președinte CNAS, a declarat pentru B1 TV, că nu există niciun sistem blocat în momentul de față.

Întrebat câte carduri au fost activate până în prezent, președintele CNAS a spus “multe”.

Din 1 mai, cardul naţional de sănătate a devenit unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Acesta face dovada calităţii de asigurat şi confirmă prezenţa asiguratului la furnizorul de servicii medicale. 

 

 

 

Cele mai citite

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă