16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialFinanţare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni pentru serviciile de urgenţă...

Finanţare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni pentru serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică

România va primi finanțare pentru îmbunătățirea calității serviciilor de urgență și și a celor de terapie intensivă pediatrică. Suma depășește 1,5 milioane de franci elveţieni și este acordată pentru două proiecte în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, anunță Mediafax.

Finanţarea este acordată în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, cu o valoare totală de 181 milioane de franci elveţieni, desfăşurat în perioada 2009 – 2019 şi având ca scop reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi restul statelor membre ale Uniunii Europene, precum şi a disparităţilor dintre regiunile României.

Parte din fondul temativ "Reforme în domeniul sănătăţii", cele două proiecte – "Îmbunătăţirea calităţii serviciilor de urgenţă prespitaliceşti şi spitaliceşti, prin dezvoltarea şi implementarea unui program de formare" şi "Îmbunătăţirea calităţii serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică prin dezvoltarea şi implementarea unui program de formare" – au fost prezentate, miercuri, la Centrul de Formare din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, în prezenţa ambasadorului Elveţiei în România, Jean-Hubert Lebet, secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc şi a secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Durata de implementare a celor două proiecte este de doi ani.

Proiectul "Îmbunătăţirea calităţii serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică prin dezvoltarea şi implementarea unui program de formare" îi are beneficiari pe copiii în vârstă de până la 15 ani, mai ales pe copiii din familii marginalizate care sunt victime ale accidentelor casnice.

"Cel mai mare deficit de medici este în secţiile de terapie intensivă, de aceea prin acest program se doreşte pregătirea unui număr cât mai mare de medici în această specialitate", a spus Dorel Săndesc.

La rândul său, Raed Arafat a explicat că vor fi pregătiţi medici de diverse specialităţi care vor putea activa în terapie intensivă, la finalizarea programului de doi ani, precum şi rezidenţi, care vor fi formaţi în medicină de urgenţă, inclusiv salvare aeriană şi salvare montană.

Cele mai citite

După căpșuni franțuzești, orez sârbesc și gulaș unguresc, avionul lui Xi a avut propulsie bio

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Republicii Populare Chineze și al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a avut noroc că avioanele de linie supersonice nu au...

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă