12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRaport OMS: Epidemia de Ebola din Africa de Vest s-a soldat cu...

Raport OMS: Epidemia de Ebola din Africa de Vest s-a soldat cu moartea a peste 2.400 de persoane

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) relevă faptul că epidemia de Ebola din Africa de Vest s-a soldat cu moartea a peste 2.400 de persoane din 4.784 cazuri, informează Mediafax.

"La 12 septembrie, există 4.784 cazuri şi peste 2.400 de morţi", a declarat directorul OMS, Margaret Chan., într-o conferinţă de presă susţinută la sediul OMS de la Geneva. Ea nu a precizat însă dacă cifrele includ şi Nigeria sau este un bilanţ privind cele trei ţări cel mai afectate – Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Precedentul bilanţ publicat marţi de OMS anunţa 2.300 de morţi din 4.239 cazuri înregistrate în ţările din Africa de Vest.

În trei dintre cele mai afectate ţări, numărul cazurilor creşte mai rapid decât capacitatea de a le administra", a avertizat Margaret Chan, care a făcut apel la o mobilizare mai importantă din partea comunităţii internaţionale.

De asemenea, ea a atras atenţia că nu mai sunt paturi disponibile pentru tratatea pacienţilor infectaţi cu Ebola în Liberia.

Ministrul cubanez al Sănătăţii, Roberto Morales Ojeda, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă cu directorul OMS, trimiterea a 165 de medici şi infirmiere în Sierra Leone pentru şase luni, de la începutul lunii octombrie. Aceasta este "cea mai importantă" trimitere de personal medical în regiune, a subliniat directorul OMS.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...
Ultima oră
Pe aceeași temă