9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRecomandări SABI: Ce nu trebuie să facem când e ger

Recomandări SABI: Ce nu trebuie să facem când e ger

În zilele geroase, oamenii nu trebuie să stea afară foarte mult, trebuie să poarte îmbrăcăminte adecvată, iar persoanele bolnave trebuie să evite deplasările şi să respecte cu stricteţe recomandările medicilor, transmite Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABI), citat de Mediafax

“În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, recomandăm populaţiei să evite deplasările în aer liber dacă nu s-au îmbrăcat corespunzător, adică dacă nu au căciulă, mănuşi şi ghete călduroase. Pentru că extremităţile sunt foarte sensibile la ger şi pot apărea lesne degerăturile”, a declarat, duminică, managerul SABI, Alis Grasu.

Citește și: Avertizarea Cod galben ar putea fi prelungită

În cazul în care apar degerături, este recomnadată consultarea de urgenţă a unui medic, a mai spus Alis Grasu, adăugând că trebuie evitată automedicaţia.

Totodată în aceste zile este foarte importantă alimentaţia.

“Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice”, a mai spus medicul.

O atenţie specială trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, nu trebuie să fie transportaţti pe distanţe lungi în vehicule fără climatizare şi neechipate corespunzător.

De asemenea, o atenţie specială trebuie acordată şi persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cardiace şi respiratorii.

“În plus, cei care au în vecinătate persoane singure sunt rugaţi să le facă cel puţin o vizită pe zi în aceste zile geroase”, a adăugat managerul SABI.

Zilnic la SABI în aceste zile sunt peste 1.300 de solicitări, mai mult de jumătate fiind pentru urgenţe.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod galben de ninsori și viscol pentru 10 județe din sud-vestul țării, valabilă de duminică la ora 14.00 până luni la ora 12.00. Atenționarea vizează județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și jumătatea sudică a județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă