14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialRecomandările medicilor: Cum să vopsim și să consumăm ouăle de Paști

Recomandările medicilor: Cum să vopsim și să consumăm ouăle de Paști

Vopsirea și ciocnirea ouălor este una dintre părțile cele mai distractive ale Paștelui, mai ales pentru copii. Medicul nutriționist Eduard Adamescu a explicat, pentru cititorii României libere, cum trebuie să fie vopsite și consumate ouăle de Paști, astfel încât să nu ne afecteze sănătatea.

Deschideți galeria foto ca să vedeți imagini deosebite cu ouă încondeiate.

Citește și: Sfatul medicului. Cum să mâncăm de Paște ca să nu ne îmbolnăvim

Pentru încondeierea ouălor, specialistul a recomandat folosirea coloranților naturali, nu a celor chimici. 

Pe de altă parte, în cazul în care coloranții de sinteză chimică au o sursă verificabilă și au fost aprobați pentru consum, nu există riscuri majore pentru sănătate, potrivit medicului.

„Dacă au fost aprobați pentru consum ar trebui să fie siguri pentru sănătate, mai ales că ingestia este accidentală și în cantități foarte mici. Însă, sunt de evitat coloranții artizanali, dintr-o sursă neverificabilă”, a explicat Adamescu.

Citește și: GALERIE FOTO. 10 moduri inedite de încondeiere a ouălor

Consumul de ouă trebuie să fie limitat la unul sau două pe zi pentru copii și la cel mult două sau trei pentru adulți, pentru că acestea conțin mari cantități de grăsimi, potrivit nutriționistului. 

Conform tradiției ortodoxe, ouăle de Paști se vopsesc doar în culoarea roșie, care simbolizează sângele scurs de pe crucea lui Iisus. 

Obiceiul provine din legenda creștină potrivit căreia Maica Domnului, care venise să își plângă fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lângă cruce și acestea s-au înroșit de la sângele care picura din rănile lui Iisus. Astfel, ouăle roșii au rămas un simbol al răstignirii lui. 

Cele mai citite

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

Ședință solemnă în Parlament, cu ocazia Zilei prieteniei româno-israeliene

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni astăzi, de la ora 10:00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România...

România are toate şansele să devină un adevărat hub regional în domeniul logistic (analiză Frames)

România are toate şansele să devină un adevărat hub regional în domeniul logistic, al producţiei şi al serviciilor transfrontaliere, potenţialul de investiţii în dezvoltarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă