9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialRenumitul medic Maciej Lesiak susține un seminar gratuit pentru cardiologii din România

Renumitul medic Maciej Lesiak susține un seminar gratuit pentru cardiologii din România

Renumitul medic cardiolog Prof. Maciej Lesiak, directorul Laboratorului de Cateterizări din cadrul University Hospital of Lord’s Transfiguration din Poznan, Polonia, va susține un seminar gratuit pentru cardiologii din România, la Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES. Seminarul va avea ca temă provocările anului 2015 în tratamentul afecțiunilor cardiace cu stenturile bioresorbabile ABSORB.

La seminar vor participa 20 de medici cardiologi provenind din mediul privat, cât și de stat, cadru în care se vor dezbate cele mai noi experiențe, la doi ani și jumătate de la montarea primul stent bioresorbabil în România. Prima procedură de angioplastie coronariană cu stent bioresorbabil din sistemul privat medical european a fost efectuată de către Dr. Dan Deleanu, în cadrul Centrelor de Excelență ARES București.

“Stentul Absorb a fost lansat oficial în noiembrie 2012. Tot în acel an, Centrele Ares au fost primele centre private din Europa care au montat în premiera stenturile bioresorbabile Abbott Absorb, devenind astfel centre de referință în România, în cazul acestui tip de stent. Încă sunt multe informații pe care ar trebui sa le culegem referitor la acest subiect. De aceea, prezența prof. Maciej Lesiak în România este extrem de importantă, doctorul fiind participant oficial al studiului randomizat ABSORB II. Astfel, avem convingerea că experiența sa este extrem de relevantă și benefică pentru medicii din România. Acest curs va aduce cu siguranță concluzii proaspete, atât despre siguranța stentului, precum și despre noile provocări medicale la care ar trebui supusă această tehnologie. De altfel, medicii Centrelor ARES vor prezenta cazurile cu dificultate crescută care au fost tratate cu succes prin angioplastie cu Absorb, în centrele noastre.

Până în prezent, la Centrele Ares au fost montate peste 200 de astfel de stenturi, doctorii Dan Deleanu, Dr. Lucian Zarma, Dr. Marin Postu, Dr. Pavel Platon, Roberto Haret fiind cei mai experimentați pe această procedură din România”, spune Iulian Pleșcan, director operational Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES.

Stenturile bioresorbabile ABSORB

Stenturile bioresorbabile ABSORB se adresează pacienților care suferă de boala arterelor coronare, cea mai frecventă dintre bolile de inimă și principala cauză a infarctului miocardic acut.

Absorb este prima și singura proteza bioresorbabilă din lume și funcționează ca orice alt stent activ farmacologic. Inovația acestui stent este că are proprietatea de a se dizolva în termen de doi ani, lăsând în urmă funcționalitatea naturală a arterei coronariene, aceasta fiind revascularizată și, in lipsa unei proteze metalice care i-ar limita miscarea sa naturală, artera revine la functiile naturale.

“Pe termen lung beneficiile acestui stent sunt imense. Artera coronariană are capacitatea de a se mișca și contracta natural astfel încât, în timpul efortului, funcțiile de vasodilatiție, vasomotricitate si vasoconstricție revin, ceea ce înseamna în mod evident un mare beneficiu pentru pacient. Totodată medicatia anticoagulantă poate fi redusă, iar viitoarele intervenții de revascularizare nu vor mai fi obstrucționate de un implant permanent.”, spune dr. Dan Deleanu, coordonatorul Secției de Cardiologie Interventională a Centrelor ARES.

Renumit la nivel mondial, Prof. Maciej Lesiak a implantat, până în prezent, peste 200 de stenturi Absorb și a participat la peste 95 de studii clinice internaționale. De asemenea, este membru Abbott Vascular GEN (Global Expert Network).

Încă din anul 2010, prin deschiderea primului Centru de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intevențională București, ARES s-a remarcat pe piața serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil și a unei alternative în ceea ce înseamnă medicina tradițională, asigurând tratamente minim  invazive în locul tratamentelor clasice. Formată din doctori renumiți, cu o înaltă calificare medicală, dobandită atât în România, cât și în străinătate, echipa medicală ARES colaborează cu cadre medicale prestigioase din țară și din afară, ce garantează calitatea actului medical.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă