10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, sub media consumului de droguri la nivel european

România, sub media consumului de droguri la nivel european

România s-a clasat, în 2015, sub media consumului de droguri la nivel european, informează Agenția Națională Antidrog (ANA).

Rapoartelor întocmite de Comisia Internațională de Control al Substanțelor Narcotice laudă autoritățile guvernamentale din România pentru măsurile luate pentru a îmbunătăți accesul persoanelor dependente de droguri la programe medicale și sociale.

"Țara noastră a continuat să adopte măsuri de contracarare a răspândirii noilor substanțe psihoactive, adăugând 30 de noi elemente în categoria substanțelor controlate național. Au fost adoptate noi măsuri legislative în măsură să consolideze regimul controlului drogurilor, în scopul protejării sănătății publice", a precizat ANA.

Alte state europene care au înregistrat consumuri de droguri mai mici decât media europeană, dar mai mari decât România, au fost: Islanda, Republică Cehă, Olanda, Letonia, Norvegia, Estonia, Germania, Suedia, Danemarca, Polonia, Albania și Grecia.

Valori mai mici decât în România s-au înregistrat în Marea Britanie, Bulgaria, Republica Moldova, Federația Rusă, Belarus, Ucraina și Cipru.

Cele mai citite

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă