11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialȘase copii de la centrul Sfântul Nicolae au intrat în sevraj. Medicul...

Șase copii de la centrul Sfântul Nicolae au intrat în sevraj. Medicul care le prescria medicația se află în arest preventiv

Șase copii din cadrul centrului Sfântul Nicolae, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, au intrat în sevraj, din cauză că medicul psihiatru care le prescria medicația necesară a fost arestat preventiv, la finalul săptămânii trecute.

Singurul medic neuropsihiatru angajat în centrele sociale din Sectorul 1, Ramona Gheorghe, a fost arestat preventiv, într-un dosar care vizează presupuse fapte de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare, la Complexul de Servicii Sociale Sfânta Maria.

Astfel, copiii au rămas fără un specialist care să le prescrie medicația necesară pentru afecțiunile de care suferă. Ultimul control la care au fost supuși copiii a avut loc în 23 iunie, dată la care a început urmărirea penală față de medicul psihiatru, a precizat Primăria Sectorului 1, într-un comunicat de presă remis redacției.

Doi dintre copiii intrați în sevraj sunt internați la Spitalul Clinic de Psihiatrie „ Prof. Dr. Alexandru Obregia”, iar alți patru se află la Centrul Sfântul Nicolae.

Potrivit Primăriei Sectorului 1, 93 de persoane de până la 23 de ani urmează tratament neuropsihiatric în centrele de copii și adulți tineri din Sectorul 1, din care 12 la Complexul Sfântul Nicolae. 

„Menționăm că, în afară celor șase copii de la Complexul Sfântul Nicolae, nu există riscul ca ceilalți minori să intre în sevraj pentru că aceștia au fost evaluați medical la date diferite și sunt sub medicație de specialitate”, a dat asigurări Primăria Sectorului 1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă