5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialPREMIERĂ: Savanţii au descoperit cauza avorturilor spontane multiple

PREMIERĂ: Savanţii au descoperit cauza avorturilor spontane multiple

Speranţa a renăscut în sufletul femeilor care suferă avorturi spontane multiple, după ce savanţii au anunţat că au găsit, în premieră, cauza acestui fenomen.

În urma unui studiu, cercetătorii englezi au descoperit că deficitul de celule stem cauzează îmbătrânirea accelerată a mucoasei uterine, fapt care duce la pierderea sarcinii. 

Studiul a fost realizat prin examinarea mostrelor de mucoasă uterină donate de 183 de femei care erau tratate la spitalul Universităţii din Warwick din Marea Britanie. 

Liderul echipei de savanţi, profesorul în obstetrică şi ginecologie Jan Brosens, a subliniat că mucoasa uterină a pacientelor care au participat la studiu era deja afectată înainte de a rămâne însărcinate. El a precizat că speră să găsească un tratament care poate corecta aceste defecte ale mucoasei înainte ca pacienta să încerce din nou să conceapă un copil. În opinia sa, aceasta ar fi, de fapt, unica metodă de a preveni pierderea sarcinii la persoanele care suferă de această problemă.

Co-autorul acestui studiu medical, Siobhan Quenby, şi el profesor la Universitatea din Warwick, spune că adevărata provocare este acum dezvoltarea unei strategii de creştere a celulelor stem în mucoasa uterină şi obţinerea de rezultate pozitive la intervenţiile pilot pe care le vor face în această primăvară. El a explicat că următorii paşi în căutarea tratamentului se vor concentra pe două aspecte. Primul este îmbunătăţirea screening-ului pentru femeile care prezintă risc de avort recurent, prin dezvoltarea de noi teste endometriale. În următoarea etapă vor fi folosite o serie de medicamente şi intervenţii, care au potenţialul de a creşte numărul de celule stem din mucoasa uterină.

În prezent, una din cinci sarcini se pierde în primele luni, iar una din 100 de femei care încearcă să aibă un copil suferă de avort recurent – fenomen care a fost definit ca pierderea a cel puţin trei sarcini consecutive.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă