18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialSpitalul din Curtea de Argeș, amendat cu 10.000 lei, pentru moartea unui...

Spitalul din Curtea de Argeș, amendat cu 10.000 lei, pentru moartea unui copil

Spitalul din Curtea de Argeș a fost amendat cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, în cazul copilului de șapte ani care a murit în unitatea medicală la o zi de la internare, informează Mediafax.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a constatat, în urma cercetărilor făcute în cazul copilului în vârstă de șapte ani decedat la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, că au fost încălcate prevederile legale cu privire la managementul de caz și nu au fost respectate măsurile și recomandările DSP cu privire la transferul pacienților cu boli infecțioase către unități de specialitate, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Sănătății.

Astfel, spitalul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care i-au acordat asistență medicală copilului și au urmărit evoluția acestuia au fost suspendați pe perioada cercetărilor.

”Direcția de Sănătate Publică Argeș a luat primele măsuri și a sancționat cu 10.000 de lei unitatea sanitară (n.r. – Spitalul Municipal Curtea de Argeș) pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatrii care au acordat asistența medicală au fost suspendați pe perioada cercetărilor. Fiecare la locul de muncă trebuie să fie responsabil și trebuie să conștientizeze, mai ales în sistemul sanitar unde discutăm despre sănătatea și viața oamenilor”, a declarat Oana Grigore, purtătorul de cuvând al Ministerului Sănătății.

Ea a precizat că Ministerul Sănătății va lua legătura cu Colegiul Medicilor în legătură cu acest caz.

Miercuri la prânz, aproximativ 50 de persoane s-au adunat în fața spitalului din Curtea de Argeș, în semn de solidaritate cu părinții copilului decedat. Oamenii au parcat în zona spitalului mașini pe care lipit poza lui Bogdan, copilul mort la sfârșitul săptămânii trecute la o zi de la internarea în unitatea sanitară.

Copilul de șapte ani diagnosticat cu enterocolită a murit la spitalul din Curtea de Argeş, la o zi de la internare, iar familia acestuia a depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale pe care le acuză de omor din culpă, neglijenţă în serviciu şi rele tratamente.

Tatăl copilului spunea că, vineri, a ajuns cu fiul său la Camera de primiri urgenţe a spitalului din Curtea de Argeş, băiatul având stări de vomă şi diaree. Medicii de la Urgenţă au întrebat despre istoricul medical al copilului, apoi l-au trimis la secţia de chirurgie, unde un medic specialist a constatat că nu are apendicită, după care au decis internarea copilului la secţia de pediatrie.

Bărbatul a mai afirmat că a doua zi, când şi-a sunat soţia care rămăsese internată în spital cu copilul, aceasta i-a spus că starea băiatului s-a agravat, iar când a ajuns la spital ca să-şi viziteze fiul, bărbatul a fost trimis cu o reţetă să cumpere medicamente antispastice şi antidiareice pentru cel mic.

Între timp, extremităţile corpului băiatului au început să se învineţească, iar mama acestuia a cerut ca băiatul să fie transferat fie la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, fie la o unitate medicală din Bucureşti, iar, potrivit părinţilor, medicii de la Curtea de Argeş au refuzat acest lucru.

Sâmbătă după-amiază, la mai puţin de 24 de ore de la internare, copilul a murit.

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeş, Ionela Dăneţ, declara, luni, corespondentului MEDIAFAX că băiatul a fost internat în 17 aprilie, la ora 21.13, cu simptomele unei gastro-enterocolite acute şi cu deshidratare, iar medicii i-au instituit tratamentul cu antibiotice şi l-au hidratat cu perfuzii, evoluţia stării de sănătate fiind, în primă fază, favorabilă.

Conform directorului unităţii sanitare, a doua zi de la internare, în jurul orei 17.00, starea de sănătate a copilului ”s-a înrăutăţit brusc”, el a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora 18.15 a fost declarat decesul, medicii neputând face nimic pentru a-l salva pe copil.

Aceasta preciza că spitalul nu a primit nicio sesizare din partea părinţilor, însă a fost deschisă o anchetă internă.

Întrebată dacă părinţii au solicitat transferul şi de ce copilul nu a fost trimis la alt spital, directoarea spitalului din Curtea de Argeş a explicat că medicul nu a putut solicita transferul la alt spital din cauza gravităţii stării de sănătate a băiatului.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în acest caz, iar Colegiul Medicilor va face, de asemenea, verificări în cazul copilului decedat.

Medicii legişti care au făcut necropsia în cazul copilului au stabilit că acesta avea insuficienţă cardio-respiratorie, miocardită şi pneumonie, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX directoarea spitalului, medicul Ionela Dăneţ.

Cele mai citite

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă