11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialStudiu: Jumătate din populația lumii va suferi de MIOPIE, în anul...

Studiu: Jumătate din populația lumii va suferi de MIOPIE, în anul 2050

Miopia va deveni o problemă de sănătate publică majoră, existând riscul ca, în anul 2050, să afecteze cinci miliarde de persoane, adică o jumătate din populaţia globului, estimează un studiu publicat în revista Ophtalmology, citat vineri de directmatin.fr, informează Agerpres.

Totodată, o cincime din omenire va prezenta un risc ridicat de cecitate dacă actuala tendinţă va continua. Pierderea vederii determinată de miopie va fi de şapte ori mai extinsă în 2050, boala ajungând să fie principala cauză de cecitate permanentă la nivel mondial. 

“Răspândirea rapidă a miopiei este asociată cu factori de mediu, stilul de viaţă şi activităţi care contribuie la obosirea ochilor”, afirmă Padmaja Sankaridurg, Thomas Naduvilath şi Kovin Naidoo, autorii studiului, cercetători la institutul australian Brian Holden Vision. 

Concluziile lor semnalează o problemă de sănătate publică în anii următori. Pentru a-i face faţă, ei recomandă planificarea îngrijirilor oculare pentru a putea gestiona creşterea exponenţială a cazurilor de miopie. Ei sugerează şi căutarea unor noi tratamente menite să controleze extinderea acestei tulburări oculare şi să împiedice dezvoltarea unori afecţiuni grave, afirmă Kovin Naidoo, director al institutului Brien Holden Vision. 

“Printre soluţiile recomandate se numără mai mult timp petrecut afară şi reducerea activităţilor care obosesc ochii, cum ar fi utilizarea repetată şi îndelungată a aparatelor electronice”, încheie el.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:04:58

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...
Ultima oră
Pe aceeași temă