10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialStudiu: Greșelile medicilor omoară 250.000 de oameni anual

Studiu: Greșelile medicilor omoară 250.000 de oameni anual

250.000 de persoane mor, anual, în Statele Unite, din cauza erorilor medicale. Astfel, aceasta reprezintă a treia cauză de deces, după bolile de inimă şi cancer, precizează doi experți, citați de AFP, informează Agerpres.

Folosind studii care datează din 1999 şi extrapolând la toate spitalizările înregistrate în 2013, Martin Makary şi Michael Daniel, de la Şcoala de Medicină a Universităţii Johns Hopkins din Baltimore, au ajuns la o rată medie de 251.454 de decese pe an legate de erori medicale – un număr pe care îl consideră “subestimat”, dat fiind faptul că au luat în calcul doar decesele survenite la spital. 

Într-un interviu acordat AFP, Makary a subliniat că problema nu este limitată la Statele Unite, ci există în întreaga lume. 

„Oamenii mor ca urmare a diagnosticelor greşite, a supradozei de medicamente, a îngrijirii necorespunzătoare, a problemelor de comunicare sau a unor complicaţii care pot fi prevenite”, a adăugat el, precizând, de asemenea, că slaba calitate a îngrijirii pacienţilor în Africa ucide, probabil, „mai mulţi oameni decât SIDA şi malaria împreună”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă