Un studiu recent a arătat că ciocolata consumată în cantități uriașe ar putea îmbunătăți memoria și circulația sângelui la nivelul creierului, informează Huffington Post.
Citește și: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată
Cercetătorii de la Universitatea Columbia și Universitatea New York au testat o băutură cu un conținut mare de flavonoizi extrași din pudră de cacao pe un grup de voluntari. Eșantionul a avut vârste cuprinse între 50 și 69 de ani.
Jumătate din numărul de subiecți a primit o doză mică de flavonoizi, iar cealaltă jumătate a primit o doză mare, pentru o perioadă de trei luni.
Cei care au primit doza mai mare de substanțe extrase din pudra de caco au demonstrat o memorie mai bună decât ceilalți.
Totuși, studiul a fost criticat pentru faptul că oamenii ar trebui să consume cantități exagerate de ciocolată pentru a atinge acceași doză de flavonoizi care a fost consumată de participanții la studiu.
Citește și: 10 metode să-ți păstrezi creierul activ până la bătrânețe
„Subiecții cercetării au testat un produs comercial pregătit special, care a conținut aproximativ un gram de fllavonoizi. Băutura a fost consumată zilnic, timp de trei luni. Pentru a atinge aceeași cantitate de flavonoizi, oamenii ar trebui să consume o mie de grame de pudră de cacao nerafinată sau aproape 20.000 de grame de ciocolată pe zi”, a explicat criticul Gary L. Wenk.
Prin urmare, consumul unei cantități uriașe de ciocolată ar avea beneficii asupra memoriei, dar nu și asupra greutății și a sănătății organismului.
Un alt studiu a arătat că ciocolata consumată în cantități mici, regulat, poate reduce riscul de apariție a bolilor de inimă.