10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSTUDIU. Consumul exagerat de ciocolată îmbunătățește sănătatea creierului

STUDIU. Consumul exagerat de ciocolată îmbunătățește sănătatea creierului

Un studiu recent a arătat că ciocolata consumată în cantități uriașe ar putea îmbunătăți memoria și circulația sângelui la nivelul creierului, informează Huffington Post.

Citește și: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată

Cercetătorii de la Universitatea Columbia și Universitatea New York au testat o băutură cu un conținut mare de flavonoizi extrași din pudră de cacao pe un grup de voluntari. Eșantionul a avut vârste cuprinse între 50 și 69 de ani. 

Jumătate din numărul de subiecți a primit o doză mică de flavonoizi, iar cealaltă jumătate a primit o doză mare, pentru o perioadă de trei luni.

Cei care au primit doza mai mare de substanțe extrase din pudra de caco au demonstrat o memorie mai bună decât ceilalți.

Totuși, studiul a fost criticat pentru faptul că oamenii ar trebui să consume cantități exagerate de ciocolată pentru a atinge acceași doză de flavonoizi care a fost consumată de participanții la studiu.

Citește și: 10 metode să-ți păstrezi creierul activ până la bătrânețe

„Subiecții cercetării au testat un produs comercial pregătit special, care a conținut aproximativ un gram de fllavonoizi. Băutura a fost consumată zilnic, timp de trei luni. Pentru a atinge aceeași cantitate de flavonoizi, oamenii ar trebui să consume o mie de grame de pudră de cacao nerafinată sau aproape 20.000 de grame de ciocolată pe zi”, a explicat criticul Gary L. Wenk.

Prin urmare, consumul unei cantități uriașe de ciocolată ar avea beneficii asupra memoriei, dar nu și asupra greutății și a sănătății organismului.

Un alt studiu a arătat că ciocolata consumată în cantități mici, regulat, poate reduce riscul de apariție a bolilor de inimă.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă