10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTârg de muncă pentru medici. Specialiștii români, căutați de spitale din Germania,...

Târg de muncă pentru medici. Specialiștii români, căutați de spitale din Germania, Anglia și nordul Europei

Sute de locuri de muncă pentru medici specialiști, rezidenți, dentiști, medici de familie, asistenți medicali, fizioterapeuți, moașe și cadre medicale auxiliare au fost oferite sâmbătă de către firmele și unitățile medicale prezente la Târgul "Cariere în Alb" din București.

Ediția din primăvară a adus și recrutori locali, inclusiv firme private, cererea pentru personalul medical fiind una ridicată în această perioadă și în București.

Personalul medical este foarte căutat și de unitățile sanitare din Europa, motiv pentru care recrutorii internaționali au fost prezenți și de această dată la București cu oferte foarte avantajoase.

Cele mai multe oferte au venit din partea spitalelor și clinicilor din Germania și Marea Britanie, dar și din țările nordice.

Cei interesați vor primi consultanță și sprijin pe tot parcursul procesului de schimbare a locului de muncă.

"Sunt prezente astăzi la târgul de recrutare medicală 25 de companii atât din România, cât și din Europa și nu numai. Avem invitați speciali, a venit o firmă din Dubai care recrutează mai multe cadre medicale. Țările din Europa cu cei mai mulți expozanți sunt Germania, Anglia, Franța, avem și țări din Peninsula Scandinavă. Sunt prezente firme care recrutează pentru țări din toată Europa. O noutate ar putea fi reprezentată de cererea de medici dermatologi. La asistente medicale este o cerere tot mai mare față de edițiile trecute. Sunt companii specializate doar pe așa ceva. În mare parte, asistenți generaliști", a declarat, pentru AGERPRES, Ovidiu Moldovan, unul dintre organizatorii evenimentului.

El a precizat că cei recrutați vor beneficia de cursuri de limbă străină. "Este o firmă care recrutează medici de familie. S-a lărgit aria de selecție", a spus Moldovan.

Potrivit acestuia, târgul va fi organizat la Craiova duminică, săptămâna viitoare la Timișoara, apoi în Ungaria, la Budapesta, în Bulgaria, dar și în Grecia.

 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă