3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu: Mor copii, mor, înainte de vreme, oameni bolnavi de cancer,...

Traian Băsescu: Mor copii, mor, înainte de vreme, oameni bolnavi de cancer, și nimeni nu este acuzat de abuz în serviciu

Traian Băsescu a reacționat, sâmbătă, la criza vaccinurilor pentru copii și a medicamentelor, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

”Domnule Sorin Grindeanu, Domnule Augustin Lazăr, mor copii, mor, înainte de vreme, oameni bolnavi de cancer. Oare s-a dezincriminat abuzul în serviciu? „Dreptul la ocrotirea sănătăţii” este un drept fundamental, iar omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii şi medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz în serviciu. Statul Român şi-a asumat, prin Constituţie, această responsabilitate”, spune fostul președinte.

Acesta a citat din Comisia de la Veneția și Constituția României. ”1. Citez „Comisia de la Veneția consideră (că) prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu,….trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale,…șamd. 2. Constituţia României, Capitolul II, Drepturi şi libertăţi fundamentale, Articolul 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii 3. CEDO – articolul 7, alin 2. Prezentul articol nu va aduce atingere judecării şi pedepsirii unei persoane vinovate de o acţiune sau de o omisiune care, în momentul săvârşirii, era considerată infracţiune potrivit principiilor generale de drept recunoscute de naţiunile civilizate”.

În ciuda acestor prevederi, spune Traian Băsescu, nimeni nu este acuzat de abuz în serviciu pentru lipsa vaccinurilor pentru copii şi nici pentru lipsa din farmacii a citostaticelor de care depinde viaţa celor bolnavi de cancer.

”Avem, în schimb, parte de declaraţii idioate ale lui Liviu Dragnea şi ale ministrului sănătăţii. Sau, poate, abuzul în serviciu, ca sancţiune penală, este bun pentru vânătoarea selectivă şi nu prezintă niciun fel de interes a fi aplicat acolo unde chiar este cazul”, a adăugat Băsescu.

Și preşedintele PNL, Raluca Turcan, a afirmat, vineri, într-o postare pe Facebook, că poziţia lui Liviu Dragnea în legătură cu vaccinarea copiilor ”este vecină cu crima”.

”Abordarea lui Liviu Dragnea în chestiunea vaccinării e vecină cu crima. Aceşti inconstienţi conduc România în 2017? O ţară întreagă ar trebui să-i răspundă că nu este vorba doar de asigurarea sănătăţii persoanei, ci de a unor întregi comunităţi, şi avem cazul concret al epidemiei de rujeolă. Dar Dragnea nu înţelege nimic din gravitatea situaţiei, acest domn trăieşte în Evul Mediu. Constituţia României precizează că «statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice»”, scris Raluca Turcan.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, întrebat despre proiectul Legii vaccinării care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, că are „foarte mari” rezerve în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării copiilor.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat joi seară, la postul Antena 3, că România este în plină epidemie de rujeolă și că, din acest motiv, "suntem aproape de o catastrofă".
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă