10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUE va aloca peste 24 de milioane de euro pentru crearea unui...

UE va aloca peste 24 de milioane de euro pentru crearea unui vaccin împotriva Ebola

Uniunea Europeană va aloca 24,4 milioane de euro pentru crearea unui vaccin împotriva virusului Ebola. Aceste fonduri vor finanța cinci programe de cercetare clinică pentru descoperirea unui potențial vaccin sau testarea vaccinurilor experimentale, informează Comisia Europaenă (CE).

"Suntem într-o cursă cu timpul în ceea ce privește virusul Ebola. De aceea, pe de o parte trebuie să acționăm repede, iar pe de altă parte să avem un răspuns pe termen lung la această problemă. De aceea, sunt fericit să anunț alocarea a 24,4 milioane de euro, care vor ajuta la accelerarea celor mai de perspectivă studii pentru crearea vaccinului și metodelor de tratare a acestui virus', a declarat președintele în exercițiu al CE, Jose Manuel Barroso.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, epidemia de Ebola a cauzat deja moartea a 4.900 de persoane, din cele aproximativ 10.000 de persoane bolnave de Ebola. Aproape toate cazurile de deces și infectare cu Ebola s-au produs în trei țări din Africa de Vest: Guineea, Liberia și Sierra Leone.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă