22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUIMITOR. Cele mai ciudate MOTIVE pentru care te ÎNGRAȘI

UIMITOR. Cele mai ciudate MOTIVE pentru care te ÎNGRAȘI

Pentru multe persoane, creșterea în greutate poate fi un motiv de frustrare. Dincolo de excesele alimentare și de lipsa de exerciții fizice, există și alte motive care duc la îngrășare. Iată patru cauze ale acumulării de kilograme, prezentate de prevention.com:

1. Depresia

Foarte multe medicamente anti-depresive duc la creșterea în greutate. Dacă iei pastile pentru depresie, te poți aștepta să iei în greutate între două și șase kilograme. Chiar fără medicamente, depresia este corelată cu îngrășarea.

Potrivit unui studiu din anul 2010, persoanele care se simt singure și triste se îngrașă mult mai repede decât ceilalți oameni.

„Persoanele bolnave de depresie mănâncă alimente mai bogate în calorii și în grăsimi, pentru că acestea le oferă confort. De asemenea, renunță, de obicei, la activitatea fizică”, a explicat unul dintre cercetătorii citați de prevention.com.

2. Fasceita plantară

Inflamarea unui țesut din talpă, numită și „Fasceita plantată”, poate fi o altă cauză a îngrășării.

„Din cauza durerii pe care o provoacă, fasceita plantară te poate forța să renunți la suficient exercițiu fizic și, astfel, te îngrași”, a spus un specialist în ortopedie.

Un sport suportabil pentru persoanele cu această afecțiune este înotul.

3. Sindromul Cushing

Creșterea în greutate, alături de presiunea arterială mare, osteoporoza și varicele sunt semne că organismul nu procesează corect substanțele nutritive. Această disfuncție se datorează unei tumori care produce cortizol, aflată pe una dintre glandele suprarenale.

Unul dintre semnele sindromului este acumularea țesutului adipos în partea de mijloc a corpului, arată prevention.com. Sindromul afectează, anual, doar 15 dintr-un milion de adulți.

4. Lipsa unor substanțe nutritive

Nivelul scăzut de vitamina D, magneziu sau fier duce la dereglări ale metabolismului.

Specialișii avertizează că, în aceste situații, poți simți nevoia să compensezi lipsa de energie cu consum de cafeină, dulciuri sau carbohidrați.

Cele mai citite

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă