13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn medicament revoluționar urmează să fie scos pe piață

Un medicament revoluționar urmează să fie scos pe piață

Agenția americană pentru medicamente (FDA) a dat undă verde pentru primul medicament fabricat cu o imprimantă 3D. Anunțul a fost fpcut de compania Aprecia Pharmaceuticals, care produce aceste tablete solubile pentru tratarea crizelor de epilepsie, informează Agerpres.

Un purtător de cuvânt al FDA (Food and Drug Administration), Sandy Walsh, a confirmat marți într-un e-mail transmis agenției France Presse că este vorba de primul medicament produs de o imprimantă 3D a cărui comercializare a fost aprobată de agenție.

Aceasta precizează, de asemenea, că acest medicament, Spritam (levetiracetam), este deja comercializat de mai mulți ani în alte forme pentru tratarea epilepsiei.

Aprecia Pharmaceuticals, care nu este cotată la bursă, intenționează să distribuie Spritam în primul trimestru al anului 2016 și să dezvolte și alte medicamente folosind tehnologia 3D în următorii ani.

FDA a aprobat deja comercializarea unor dispozitive medicale, inclusiv proteze, fabricate cu ajutorul imprimantelor 3D.

Medicina utilizează din ce în ce mai mult imprimarea 3D pentru a produce tratamente personalizate pentru pacienți cu boli rare sau care au suferit anumite leziuni.

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă