13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn nou centru de senologie, deschis la Spitalul Clinic Sfânta Maria

Un nou centru de senologie, deschis la Spitalul Clinic Sfânta Maria

Un nou centru de senologie a fost inaugurat miercuri, la Spitalul Clinic "Sfânta Maria", proiectul având scopul de a ajuta femeile să depisteze precoce cancerul la sân, informează Primăria Capitalei.

Orice femeie se poate programa la un consult medical telefonic la numerele 021 9736 sau 021 9 SEN ori pe bază de bilet de trimitere întocmit de medicul de familie sau de specialist.

Medicul poate recomanda orice investigație, de la ecografie, mamografie, scintigrafie, RMN mamar cu antenă de sân, puncție — dacă este cazul — biopsie pre și post operatorie, intervenție chirurgicală cu evidare ganglionară completă după un protocol internațional asumat și de România. Toate acestea sunt realizate la "Sfânta Maria", astfel încât nicio pacientă nu va mai fi nevoită să își facă investigații medicale în mai multe spitale.

În același timp, cu o eventuală operație se poate face reconstrucție mamară de către medicul plastician, la cerere, pentru că nu există program național și reconstrucția nu este încă decontată de CNAS. De asemenea, tot în Spitalul "Sfânta Maria" dacă este necesar, pacientele pot face chimioterapie.

În spitalul 'Sfânta Maria' se fac operații de cancer mamar de câțiva ani, iar de miercuri funcționează acest Centru național de senologie.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prezent la deschiderea Centrului.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă