10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVâlcea: Spitalul Județean, amendat în urma unui scandal cu medicamente

Vâlcea: Spitalul Județean, amendat în urma unui scandal cu medicamente

Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea a fost amendat pentru că a obligat pacienţii să-şi cumpere medicamente, deşi acestea existau în farmacia instituţiei, potrivit Digi 24. 

Informația a ieșit la iveală în urma unui control al Casei judeţene de Asigurări de Sănătate, care a amendat spitalul cu 174.000 de lei.

„La unii pacienți erau medicamente consemnate pe foaia de observație, ori în condică nu erau trecute, au fost cumpărate de către pacienți şi nu ridicate de la farmacia cu circuit închis a spitalului. S-au constatat nereguli la întocmirea foilor de observaţie. Data externării, de pildă, la unele, era eronată. Şi datorită acestui fapt apăreau persoane care au beneficiat de servicii medicale şi ele figurau decedate”, spune Costică Pleșoianu, medic șef al CAS Vâlcea.

Astfel, unui pacient care suferă de pancreatită i s-a dat o listă cu cele necesare pentru tratamentul din spital. Bărbatul reclamă că a cheltuit între 50 şi 150 de lei pentru medicamente.

Citește și: Controale la Policlinica Vitan și alte spitale din țară

În apropierea spitalului sunt cinci farmacii, iar patru dintre ele au fost deschise în ultimii trei ani. Pacienţii din spital merg şi îşi cumpără medicamente de acolo.

În urmă cu două luni, Corpul de control al Consiliului Județea Vâlcea, cel care administrează spitalul, a descoperit nereguli în procesul de achiziție a medicamentelor și a sesizat Parchetul, care a deschis un dosar. Prejudiciul estimat a fost de 14 milioane de euro.

Digi 24 notează că, conducerea spitalului nu a permis echipei să intre în clădire. 

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă