10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. De ce ar trebui să bea bere femeile

VIDEO. De ce ar trebui să bea bere femeile

În zilele toride de vară, mulţi bărbaţi se reconfortează la o bere rece cu prietenii, însă această binecunoscută variantă de destindere ar putea fi şi alegerea femeilor, mai ales că un nou studiu încurajează consumul de bere în rândul reprezentatelor sexului frumos.

Îndemnul vine în urma unor cercetări care demonstrează în premieră faptul că hameiul din compoziţia berii are rol profilactic în cazul cancerului mamar. Concret, acest produs activează producţia de estrogeni, hormonii specifici feminini care protejează împotriva mai multor tipuri de cancer, dar previn şi bolile cardiovasculare sau osteoporoza, riscuri ce apar de regulă după menopauză, când încetează şi activitatea hormonală specifică.

Totodată, berea ajută la menţinerea sub control a simptomelor ce apar odată cu instalarea menopauzei, cum ar fi bufeurile, transpiraţiile sau insomnia. Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Illinois din Chicago susţin că hameiul – o plantă cunoscută şi sub denumirea de "aurul verde", un ingredient nelipsit din compoziţia berii, care-i conferă de altfel şi gustul amărui – conţine substanţe active cu rol în stimularea metabolismului estrogenic, prevenind dezvoltarea tumorilor. Este vorba de o substanţă denumită ştiinţific "6-prenylnarigenin" sau, pe scurt,  6-PN, un fitoestrogen care impulsionează procesul de detoxifiere la nivel celular.

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă