13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Imagini șocante de la Spitalul de Arsuri din București, după cazul...

VIDEO: Imagini șocante de la Spitalul de Arsuri din București, după cazul de malpraxis. Procurorii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă

UPDATE 12.25: Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, în cazul bărbatului internat la Spitalul de Arşi, care avea viermi într-o rană din spatele urechii şi care a decedat, informează Poliția Română.

Dosarul penal pentru moarte suspectă a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmând ca poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei să fie delegaţi pentru efectuarea de audieri.

———-

Pacienții de la Spitalul de Arsuri din București îndură condiții mizere, arată o filmare postată de jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său.

O filmare realizată de un medic în secția de Anestezie – Terapie a Spitalului  Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, în urmă cu două zile, dezvăluie un pacient pe care îl mănâncă viermii.

Potrivit medicului, acesta nu este singurul caz. „Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muște”, a mai precizat cadrul medical.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional.

 

Și conducerea spitalului recunoaște că pacienții sunt tratați în condiții de igienă precare. Şeful secţiei ATI, Adrian Stănculea, a precizat că secția „nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece acești pacienți trebuie curățați și pansați zilnic”, se precizează pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan.

Citește și: Malpraxis la Spitalul de Arsuri din București. O femeie a murit, după o transfuzie de sânge greșită. Purtător de cuvânt: Medicul responsabil încă mai profesează

Jurnalistul a postat filmarea la o zi după ce spitalul a ajuns în atenția presei, miercuri, din cauza unui caz de malpraxis. Astfel, în luna iunie, o femeie a murit pentru că i s-a administrat o transfuzie de sânge greșită. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a precizat că incidentul a avut loc în 13 iunie și a fost raportat în 27 iunie. 

În acest caz, Ministerul Sănătății a dispus Inspecţiei Sanitare efectuarea unui control, în urma verificărilor fiind suspendată activitatea unităţii de transfuzii a spitalului.

 

„Am dispus controale Inspecţiei Sanitare, am tras concluzii şi am suspendat activitatea unităţii de transfuzii. În acest moment, dacă un pacient are nevoie de transfuzie trebuie să se ia legătura cu Centrul de transfuzii Bucureşti pentru ca specialiştii acestuia să vină să le facă testele de grupă şi să le livreze sângele numai pentru acel pacient. Activitatea unităţii de transfuzii de la Spitalul de Arşi a fost suspendată din cauză că aceasta funcţiona fără autorizare. Controlul a avut loc pe 1 iulie. Pe data de 8 iulie s-a suspendat activitatea”, a explicat purtătorul de cuvânt Laurențiu Colintineanu.

 Femeia a ajuns la spital după ce a fost mușcată de câini. Deși ea avea grupa de sânge B3, femeii i s-a făcut o transfuzie cu grupa A2.

 

 

 

 

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă