4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Protejează-i aripile!, campanie inedită pentru prevenția cancerului de col uterin în...

VIDEO. Protejează-i aripile!, campanie inedită pentru prevenția cancerului de col uterin în România

Pentru a sublinia importanța imunizării în lupta cu cancerul de col uterin, inițiatorii campaniei „Protejează-i aripile!” – MSD România și Institutul Național de Sănătate Publică –  au realizat o proiecție de tip video-mapping pe Cercul Militar Național, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării. Acțiunea are rolul de a aminti femeilor din România rolul esențial al prevenției primare a cancerului de col uterin.

Organizația Mondială a Sănătății derulează, anul acesta, în intervalul 24-30 aprilie, Săptămâna Mondială a Imunizării cu tema #vaccinurilefuncționează, având drept obiective îmbunătățirea ratei de vaccinare și a protecției copiilor, adolescenților și persoanelor adulte împotriva bolilor prevenibile prin vaccinare.

Pentru a marca debutul Săptămânii Mondiale a Imunizării, dar și pentru a transmite un mesaj clar cu privire la necesitatea prevenției cancerului de col uterin și a celorlalte boli provocate de infecția cu HPV, MSD România a realizat o proiecție de tip video-mapping pe clădirea Cercului Militar Național din București. Evenimentul face parte din campania ”Protejează-i aripile!”, ce a debutat în data de 2 februarie 2017 ca un amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în România.

Vaccinarea este considerată una dintre cele mai importante realizări din domeniul medical, cu ajutorul căreia au fost prevenite mai mult de 30 de boli. România a înregistrat, în ultimii ani, cea mai importantă scădere a ratei vaccinării dintr-o listă de 190 de țări analizate și având în vedere că nivelul de încredere în siguranța vaccinurilor este printre cele mai scăzute din Europa  (1 din 5 români consideră că vaccinurile nu sunt sigure).

Planul Global de Acțiune pentru Vaccinare

2017 este anul care marchează mijlocul perioadei de implementare a Planului Global de Acțiune pentru Vaccinare. Acest demers are ca obiectiv încurajarea vaccinării de rutină în acord cu obiectivele propuse pentru vaccinare, accelerarea controlului bolilor prevenibile prin vaccinare, având ca primă etapă, eradicarea poliomielitei, introducerea unor vaccinuri noi și îmbunătățite, precum și stimularea cercetărilor și proceselor de dezvoltare a noilor generații de vaccinuri și a tehnologiilor aferente.

Săptămâna Mondială a Imunizării este o campanie anuală  de conştientizare care a fost lansată în 2012 de Organizația Mondială a Sănătății și care se desfășoară la nivel global. Obiectivul acestei campanii îl reprezintă promovarea utilizării vaccinurilor cu scopul de a ajuta persoane de toate vârstele să prevină apariția a diferite boli.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă