16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii. Ce mesaj i-a transmis preşedintele Iohannis

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii. Ce mesaj i-a transmis preşedintele Iohannis

Vlad Voiculescu a depus vineri la prânz jurământul pentru învestirea în funcția de ministru al Sănătății în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Dacian Cioloş, miniştri ai Cabinetului său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi consilieri prezidenţiali. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis lui Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, că din această postură are posibilitatea să corecteze problemele sistemice din domeniu. “Acum aveţi şansa să vă implicaţi din postura de ministru şi să corectaţi problemele sistemice din sănătate”, a spus Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Vlad Voiculescu. Potrivit Agerpres, el a arătat că noul ministru are toată libertatea şi sprijinul său să vină cu politici publice în domeniul sănătăţii, care să îmbunătăţească net sistemul. 

“Chiar aveţi şansa să corectaţi lucrurile. Cu siguranţă nu veţi corecta toate problemele, nu veţi rezolva toate problemele, dar această independenţă politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra şi a rezolva problemele sistemice pe care nu le-au rezolvat alţii, pentru că le-a fost frică de propriul partid şi câteodată şi de Opoziţie şi foarte rar de opinia publică. Veţi avea toată libertatea şi tot sprijinul meu să veniţi cu politici publice în acest caz specific, în domeniul sănătăţii, care vin să îmbunătăţească net sistemul, în fond pentru singurul scop pentru care merită ca acest sistem să funcţioneze pentru oameni, ca expresia ‘pacientul în centrul sistemului de sănătate’ să nu fie un slogan, ci o realitate”, a adăugat Iohannis. 

Totodată, preşedintele Iohannis l-a felicitat pe noul ministru pentru preluarea ”cu mult curaj” a mandatului. “Dvs. sunteţi cunoscut multora prin faptul că v-aţi implicat la un moment dat într-o chestiune a sistemului de sănătate din România când mulţi îşi pierduseră speranţele. Aţi reuşit atunci să rezolvaţi o problemă extrem de complicată, cu citostaticele, aţi redat multor bolnavi speranţa, dar cel mai important lucru aţi redat speranţa celor care au fost convinşi tot timpul, dar nu au văzut cum se poate corecta sistemul”, a mai spus şeful statului. 

Pe 9 mai, Patriciu Achimaş-Cadariu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii. Ulterior, premierul Dacian Cioloş a convenit, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii până la numirea unui nou ministru. Premierul Dacian Cioloș a înaintat joi seara președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de numire a lui Vlad Vasile Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății, iar vestea a fost primită joi seara cu încredere în rândul internauţilor, iar comunitatea medicală din mediul virtual pare decisă să-i acorde sprijinul.

În urmă cu două zile, premierul Dacian Cioloş a anunţat că Vlad Voiculescu a acceptat oferta sa de a prelua conducerea Ministerului Sănătăţii, după demisia medicului Patriciu Achimaş Cadariu, în urma scandalului dezinfectanţilor diluaţi de la Hexi Pharma. În vârstă de 33 de ani, Vlad Voiculescu vine din lumea finanţelor, dar este cunoscut pentru organizarea “reţelei citostaticelor”, prin care a ajutat cu medicamente mai mulţi bolnavi de cancer din România.

Citeşte şi: Biografie. Cine este viitorul ministru al Sănătaţii, Vlad Voiculescu 

Ultima funcţie deţinută de Vlad Voiculescu este cea de director de cabinet al fostului ministru de Finanțe, Anca Dragu. El are o experienţă de peste 10 ani în consultanţă financiară la Viena, dar are şi o vasta experienţă în activităţi caritabile. Este vicepreşedintele uneia dintre cele mai mari organizaţii europene de pacienţi European Cancer Patient Coalition, cu sediul la Bruxelles. Este, de asemenea, unul dintre cei opt membri ai grupului pentru drepturile pacienţilor din cadrul European Society of Medical Oncology. În iunie 2013, alaturi de jurnalista Melania Medeleanu, a fondat MagiCAMP, prima tabara destinata copiilor bolnavi de cancer.

 

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă