14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVlad Voiculescu răspunde acuzaţiilor privind scandalul în care a fost implicat alături...

Vlad Voiculescu răspunde acuzaţiilor privind scandalul în care a fost implicat alături de jurnalistul Vlad Mixich: Nu există niciun contract de consultanţă între Ministerul Sănătăţii şi Vlad Mixich

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Vlad Mixich, aflat în conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamentului răspund acuzaţiilor lansate de un tabloid din România, potrivit cărora Mixich ar fi urmat să fie angajat în cadrul Ministerului Sănătăţii cu un salariu de 6.000 de euro. 

Într-un document descoperit de jurnaliştii unui tabloid din România, se arată că între Vlad Voiculescu, Nicolae Voiculescu şi Vlad Mixich ar fi existat o înţelegere care să îl propulseze pe jurnalistul Mixich în prima linie a ministerului condus de Vlad Voiculescu.

"Apropo de ce apare prin tabloide: nu exista niciun contract de consultanta incheiat intre Ministerul Sanatatii si Vlad Mixich. In cadrul proiectului derulat cu Banca Mondiala, Ministerul Sanatatii a deschis o procedura publica pentru contractarea unor consultanti in aria de expertiza stabilita prin programul Bancii Mondiale. Valoarea contractului respectiv era de 2000 de Euro NET pe luna, pentru o perioada de maxim doua luni. Vlad Mixich a intrat intr-o astfel de procedura, dar la rugamintea mea si-a asumat o pozitie cu mai multa raspundere la ANMDM. In prezent, salariul lui este mult mai mic decat suma vehiculata in tabloide, mai precis la nivelul unui director din cadrul Ministerului Sanatatii", scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistul Vlad Mixich a ţinut să lămurească această situaţie, explicând clar condiţiile în care a început să lucreze în echipa lui Vlad Voiculescu.

„Campania de calomnii la adresa mea, și prin ricoșeu la adresa lui Vlad Voiculescu, continuă. Probabil deranjăm niște cercuri puternice de interese, așa că trebuie să spun aici lucruri pe care nu credeam că va trebui vreodată să le afirm răspicat:

1. NU am fost niciodată și NU sunt ofițer acoperit al vreunui serviciu secret.

2. Un tabloid (din nou CanCan) preluat de o televiziune acuză că mi s-ar fi pregătit un salariu de 6000 de euro pe lună la Ministerul Sănătății. Este o manipulare și o minciună grosolană!

3. După ce am muncit și am studiat un an la cea mai puternică universitate europeană din domeniul politicilor de sănătate, am dorit să mă întorc în țară și să ajut în zona în care am expertiză. M-am întors în septembrie și am început să lucrez în echipa lui Vlad Voiculescu, dar încă nu am primit primul salariu care, apropo, este mai mic decât câștigam înainte. Dar nu-mi pare rău pentru că a ajuta aici, acasă, e onorant pentru mine și, dacă reușesc să rezolv fie doar problema unui singur pacient, tot e mare lucru.

4. Nu am și nu am avut niciun fel de legături financiare cu companii farmaceutice, nici nu sunt prieten sau măcar amic cu consultanți din domeniu sau alți "regi ai medicamentelor". Cam ăsta e simplul adevăr. Altfel, indiferent ce calomnii și montaje se vor mai face, voi încerca să fac cât mai mult bine acolo unde sunt”, a scris Vlad Mixich pe Facebook.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă