16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăGDPRNu poţi să dormi? Top cinci alimente care induc somnul

Nu poţi să dormi? Top cinci alimente care induc somnul

De multe ori, conflictele de la serviciu sau certurile din familie de peste zi se transformă în dificultăţi de adormire sau treziri repetate în timpul nopţii.

“Tulburările de somn pot fi temporare, pe o perioadă scurtă, determinate de un episod stresant punctual sau cronice, rezultatul unui stres prelungit sau al unor probleme psihologice şi emoţionale grave”, explică nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea Sănătatea are gust.

Cea mai la îndemână soluţie pentru tulburările de somn sunt alimentele. Acestea conţin, carbohidraţi complecşi, acizi graşi Omega 3, vitamine (B şi C) şi minerale (fier, calciu, magneziu) care au efect de relaxare şi liniştire.

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a afla care sunt cele mai bune cinci alimentele cu proprietăţi calmante care pot induce somnul pe cale naturală.

În plus, nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă persoanelor care au tulburări de somn să evite în cursul serii consumul de ceai, cafea şi băuturi de tip cola şi să nu bea prea multă apă pentru a nu se trezi în cursul nopţii din cauza nevoii de a merge la toaletă.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă