15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăGDPRRomânii plătesc de două ori pentru tratamentele dentare. Află ce trebuie să...

Românii plătesc de două ori pentru tratamentele dentare. Află ce trebuie să faci pentru a evita acest lucru!

Tot mai multe persoane suferă de pierderea dinţilor din cauza cariilor dentare, a bolii parodontale, a unor traumatisme ori tumori benigne sau maligne ale maxilarelor. Mai grav este faptul că 35 la sută dintre pacienţi plătesc de două ori pentru tratamentele dentare deoarece prima intervenţie stomatologică a eşuat, arată un studiu realizat la începutul anului.

„O alegere iniţială corectă oferă garanţia unei intervenţii de succes şi asigură pacientul împotriva neplăcerilor ulterioare. Trebuie ştiut că unele tratamente stomatologice pot avea efecte negative abia după 1-2 ani, de aceea este esenţial ca intervenţia iniţială să fie perfect realizată şi garantată de către clinica stomatologică”, declară Oana Taban, director al Dent Estet.

În cazul unei operaţii eşuate de implant dentar, repercusiunile din punct de vedere medical pot fi grave şi dificil de reparat, pentru că reluarea tratamentului presupune costuri mult mai mari şi o perioadă lungă de refacere.

Cauzele eşecului în implantologie pot fi lipsa de experienţă a medicului, dosarul medical inadecvat, lipsa radiografiei 3D în etapa de diagnosticare, calitatea proastă a implantului dentar sau plasarea incorectă a implantului.

Înlocuirea radiografiilor clasice cu o proiecţie 3D şi un şablon chirurgical personalizat pe baza acesteia creşte acurateţea implanturilor dentare. Astfel, au acces la implant şi pacienţii care înainte nu puteau beneficia de acest tip de tratament din cauza problemelor grave legate de calitatea osului.

„Tehnologia 3D ne permite o investigare amănunţită a poziţiei nervilor, calităţii maxilarului şi o planificare completă a procedurii pentru a elimina orice necunoscută la momentul intervenţiei. Astfel, nu mai avem o atitudine reactivă, în funcţie de ceea ce găsim la faţa locului, ci una proactivă, pregătind fiecare pas al procedurii în parte”, afirmă doctorul Itzhak Eidelman, General Manager Glamour Dent.

Această tehnologie inovatoare creşte costul unui implant cu numai 10 la sută. Costul unui implant de calitate poate fi mai mare, însă confirmă calitatea şi durata sa de viaţă. Medicii stomatologi avertizează că, de multe ori, preţurile scăzute ale unui implant dentar, deşi sunt atrăgătoare, ascund lipsa de calitate a materialului.

Grupul de clinici Dent Estet a realizat la începutul anului un studiu de piaţă privind obiceiurile de consum ale românilor în ceea ce priveşte serviciile stomatologice. Aproape jumătate din respondenţii acestui sondaj (46%) au declarat că intră într-un cabinet stomatologic o dată pe an, 25% îşi vizitează medicul dentist la un interval de 1-3 ani, iar 22% îşi fac controale stomatologice o dată la 1-6 luni.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă