16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăGDPRStudiu: Empatia este determinata genetic

Studiu: Empatia este determinata genetic

Se pare ca ne putem da seama daca o persoana este empatica de la primele gesturi ale acesteia.

Savantii au descoperit ca o simpla schimbare genetica este suficienta ca un om sa para mai milos si mai bun la suflet decat altul. Gena responsabila pentru crearea acestei impresii este receptoarea oxitocinei, numita si hormonul dragostei.

Schimbarile comportamentale produse de aceasta gena pot fi observate si intr-un videoclip mut de 20 de secunde, informeaza LiveScience.com.

Genele noastre sunt formate din nucleotide. Acestea pot fi de patru tipuri: A, T, C sau G. Cercetatorii au descoperit ca atunci cand un A este schimbat cu un G, adica receptorul oxitocinei, aceasta modificare are efecte dramatice asupra comportamentului.

Persoanele care prezinta aceasta mutatie sunt mai empatice. Nivelul de compasiune creste daca mutatia este dubla, adica mostenita de la ambii parinti.

“Studiile precedente au aratat ca oamenii care au dublu G sunt mai empatici si mai buni decat cei care nu prezinta mutatia. Urmatoarea intrebare care s-a ridicat a fost daca persoanele pot detecta aceste modificari si daca ii considera pe cei cu GG mai demni de incredere”, a declarat Aleksandr Kogan de la Universitatea din Toronto.

Cercetatorii au inregistrat conversatiile partenerilor de viata care petrecusera un timp indelungat impreuna. Au fost selectate cele mai emotionante 20 de secunde din inregistrare, s-a scos partea audio si materialul video a fost aratat subiectilor.

Acestia au fost rugati sa estimeze nivelul de inteligenta sociala, emotionala si de empatie al ascultatorului. Cercetatorii au verificat mai intai atat structura genetica a subiectilor cat si cea a oamenilor din inregistrari. In urma testelor psihologice si biologice, savantii au ajuns la niste concluzii interesante.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă