13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăGDPRUPDATE. CNCD îl va ancheta pe Barbu pentru declaraţia privind bolnavii de...

UPDATE. CNCD îl va ancheta pe Barbu pentru declaraţia privind bolnavii de HIV (VIDEO)

UPDATE: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul declaraţiilor ministrului Daniel Barbu, transmite Hotnews.

Conform şefului CNCD, Csaba Asztalos, ministrul Culturii va fi audiat, cel mai probabil,  săptămâna viitoare.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, şi-a cerut scuze pentru declaraţiile referitoare la bolnavii HIV/SIDA şi a arătat că a făcut o “comparaţie nefericită”, conform Digi 24.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/a20f4a35da88d6518b82f845fa5e9cbf/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

„Am spus doar că Programul de prevenire şi tratament HIV/SIDA are o sumă care e jumătate din toate programele Ministerului Culturii. Explicam unui public de oameni de cultură care mă întrebau despre finanţarea unor programe culturale. Regret profund dacă această declaraţie scoasă din context a lezat sensibilitatea cuiva, nu asta a fost intenţia mea. Am făcut o comparaţie, recunosc e nefericită şi atâta tot. Profit de oportunitatea pe care mi-aţi dat-o să transmit scuzele mele, părerea de rău pentru faptul de a fi lezat sensibilitatea celor care s-au considerat lezaţi de această afirmaţie a mea, pe care o regret şi îmi cer scuze pentru a fi făcut-o”, a spus Daniel Barbu.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, duminică, la Craiova, că se alocă prea mulţi bani pentru bolnavii de HIV/SIDA şi că o parte din bani ar putea fi redirecţionaţi către festivaluri.

Citeşte şi: O nouă formă a virusului HIV, identificată în România

“La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul programului naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii.

Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu înţeleg, eu personal.

Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri «Shakespeare» sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul «Shakespeare» de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”, a spus ministrul Barbu, conform publicaţiei locale Gazeta de Sud.

În replică, directorul executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Iulian Petre, i-a cerut ministrului să le ceară scuze celor peste 12.000 de bolnavi HIV/SIDA.

Totodată, Iulian Petre le-a cerut premierului Victor Ponta şi ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, să îşi facă publică poziţia faţă de declaraţiile lui Daniel Barbu.

Citeşte şi: O mână de oamenii luptă cu prejudecăţile legate de HIV

 

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă