Casa morții de la Penitenciarul Rahova: Directorul spitalului închisorii, Mircea Miorel, este anchetat de ANP pentru decesele suspecte ale unor deținuți. Statistică alarmantă: Rata anuală a mortalității depășește rata din gulagul sovietic

de Marian Garleanu , 12 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 16:06, 12 ianuarie 2017

Mai multe decese suspecte intervenite în spitalul unde sunt trataţi deţinuţii au determinat Administraţia Naţională a Penitenciarelor să declanşeze un control împotriva directorului Mircea Miorel pentru abateri disciplinare.

UPDATE. Reprezentantii Penitenciarului Rahova au trimis un drept la replică, după publicarea acestui articol. Citiți și dreptul la replică aflat la finalul acestui text.

Anual, în cele cinci spitale penitenciar din România sunt trataţi între 1.050 și 1.200 de deținuți cu diverse tipuri de afecțiuni. Cei mai mulţi se află la Jilava (între 600 și 700 de persoane), la Poarta Albă sunt trataţi circa 200 de încarceraţi, la Rahova între 80 și 100 într-un an, la Mioveni circa 50, la Tg. Ocna (unde se tratează exclusiv TBC) în jur de 50, iar la Dej alți 80.

Dacă în gulagul sovietic, ca rezultat al tratamentelor aplicate deținuților politici, rata anuală a mortalităţii ajungea uneori până la 25-30%, numai la Spitalul Penitenciar Rahova, condus de circa 7 ani de zile de managerul Mircea Ștefan Miorel, medic specialist în boli interne, rata mortalității a fost numai anul trecut de 35,50%. Dincolo de statistici, asta înseamnă că 32 de deținuți au murit numai în această unitate, din totalul de 98 de deținuți decedați în tot sistemul penitenciar.

În 2015, situaţia a fost chiar mai dezastruoasă, prin închisorile României murind 113 deținuți, din care 50 în sistemul spitalicesc penitenciar, după cum scria Administrația Națională a  Penitenciarelor (ANP) într-un răspuns oferit „României libere“.

Sistem de gardă…care nu există în lege

Mircea Miorel este managerul Spitalului Penitenciar Rahova de circa 7 ani, venind de la celălalt mare spital din sistem, Jilava. De la această din urmă unitate, a plecat cu scandal, fiind acuzat de malpraxis, dar ulterior acuzațiile au fost șterse de către fosta conducere a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Odată ajuns la Rahova, acesta a înființat un sistem de gărzi care sunt deservite când și când și nu 24 de ore din 24, așa cum prevede legea. Mai mult decât atât medicul Mircea Miorel face gărzi și pe secția ATI (Anestezie, Terapie Intensivă), cu toate că nu are acest drept, deoarece este medic specialist Boli Interne.

Ca atare, a delegat-o pe medicul anestezist Verginica Șoltuz, pensionară de 16 ani (acum are venerabila vârstă de 76 de ani), să-i semneze foile de observații clinico-medicale.

„Nenorocirea noastră este că doamna Șoltuz are un aviz psihiatric negativ la dosar și acțio-nează ca medic în baza unui contract de colaborare făcut cu spitalul Rahova”, ne-a precizat șeful Sindicatului Frăția din ANP, Adrian Gealapu. Totuşi, pe gărzile efectuate în totală ilegalitate medicul manager de la Rahova primește lunar sume între 15.000 și 16.000 RON. „Secția ATI a fost transformată în secție de cronici în anul 2013 de către directorul  Mircea Miorel pentru a putea efectua gărzi, el fiind medic internist, dar încasează un spor salarial de 75%. 

Dar  domnul director, de 7 ani de când face gărzi nu a semnat niciodată o internare sau externare, punându-și doar parafa de medic specialist a doua zi după internare”, ne-a mai precizat șeful sindicatului.

Contactat telefonic pentru a-și exprima opinia cu privire la aceste acuzaţii, dr. Mircea Miorel a precizat: ”În primul rând nu știu de ce ar trebui să vă răspund la întrebări?! Dar totuși, sistemul de gardă înființat de mine la Spitalul Penitenciar Rahova este perfect legal, iar eu nu lucrez ca medic pe secția ATI. Iar pentru a o angaja pe dr. Șoltuz cu contract parțial de muncă, nu-mi trebuie nici un fel de aviz psihiatric, ci numai avizul Colegiului Medicilor pe care-l am deja”.

O viață între două personaje

În sistemul penitenciar românesc, Mircea Miorel este cunoscut ca un mare admirator de femei frumoase, dar și de băuturi fine, de aici și porecla dată de subordonați de ”Suleyman”. De altfel pagina web a Sindicatului Frăția, fsanp.ro, este plină de postări care mai de care mai malițioase la adresa activității acestuia.

Un exemplu concludent în acest sens este asistenta personală a lui Miorel, Rădiţa Stoican, care face legea în spitalul Rahova, numită de către colegi pe site-ul respectiv cu diminutivul ”querida”. Un alt exemplu este cel al subofițerului asistent Emilia Marinescu, detașată de la Spitalul Rahova în urmă cu circa doi ani pentru că a reclamat comportamentul concupiscent al managerului Mircea Miorel, precum și avansurile pe care i le-a făcut acesta. „Domna Marinescu a plecat și nu a vrut să mai audă de acest spital. Ulterior am aflat că și-a retras acuzațiile pe care susținuse în prealabil cu probe foarte solide”, ne-a precizat liderul sindical Adrian Gealapu.

Peste toate, Mircea Miorel este acuzat de comportament discreționar față de subordonați. În ultimii patru ani, a alungat la propriu patru chirurgi bine pregătiți din spital pentru simplul motiv că nu voiau să-și pună parafa pe foile de observaţie întocmite de el. Chirurgul D. Niță, de exemplu, a fost alungat sub amenințarea fabricării unui dosar penal, după cum ne-a relatat același lider sindical. „Ştefan Miorel Mircea, directorul Penitenciarului Spital Rahova, se crede mai presus de lege.

Pentru domnia sa, Legea 293/2004 privind Statutul FPSS, Legea nr. 62/2011 privind dialogul social şi actele normative care reglementează activitatea sistemului penitenciar reprezintă doar norme de drept fără fond. Singura lege pe care o respectă este cea a bunului plac. Se pare că flama autocrației și al comportamentelor manageriale abuzive a cuprins sistemul penitenciar românesc, iar împricinații directori nu mai țin cont de legile bunului simț, dar și de codul onoarei. A încălcat nenumărate acte  normative cum ar fi cel al distribuirii normei de hrană”, se arată într-un comunicat al sindicatului Frăția.

În schimb, managerul de la Spitalul Rahova a replicat că ”norma B12 de hrană în valoare de 7.000 de lei, într-adevăr, a fost dată în avans în decembrie 2015 și a fost mai apoi retrasă în luna ianuarie 2016, dar că lucrurile sunt perfect legale”.  

ANP a sesizat Comisia de Disciplină de la Ministerul Justiției

Alte cazuri de morți suspecte de malpraxis i-au făcut pe angajații de la Rahova să se adreseze conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Pe 19 decembrie 2016, a decedat în liftul spitalului deținutul Vasile Iosipan. Acesta  a fost dus la radiologie pentru o poză, iar la întoarcere a murit în lift.

Deținutul Adrico Sarudis, mort pe 6 iulie 2014, în jurul orelor 18.30,  în camera de deținere, a fost transferat pe secția ATI și declarat decedat în jurul orelor 21.15. Acesta s-a plâns în mai multe rânduri că nu se simte bine și ca o să moară, dar de gardă fiind dr. Mircea Miorel n-a luat nici o măsură.  Deținutul  Nicuşor Barbu a fost diagnosticat cu varice esofagiene, iar medicul de gardă Miorel i-a recomandat să  bea ceai fierbinte, iar a doua zi același medic i-a recomandat să bea apă cu gheață. La câteva ore, deținutul Barbu a murit în celulă.

Deținutul Valeriu Buburuză a fost agresat în camera de deținere de către alți colegi, deținutul a făcut sesizare către director să fie dus la INML pentru a fi consultat, dar directorul a refuzat și l-a transferat la Penitenciarul Timișoara.

Ulterior ANP, după efectuarea unei anchete și sătulă să-l mai protejeze pe Mircea Miorel, a hotărât să sesizeze Comisia de Disciplină a Ministerului Justiției.

„În ceea ce privește situația semnalată de dumneavoastră referitoare la condițiile din Penitenciarul Spital Rahova, vă comunicăm, că (….) o echipă din cadrul ANP a desfășurat o misiune de control la această instituție. Astfel s-a constatat că se impune cercetarea unor fapte ce se pot constitui în abateri disciplinare, sens în care pentru directorul unității, a fost sesizată Comisia de disciplină din cadrul Ministerului Justiției, competentă să judece situațiile respective”, a confirmat purtătorului de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cristina Cîrlan, pentru „România liberă“. 

Fapte de arme greu de înțeles

Deținuții de la Rahova care au probleme de sănătate sunt trimiși în mod suspect la spitalul penitenciar din Mioveni, iar după ce li se face un set complet de analize, se reîntorc la locul inițial de deținere. Până aici nimic extraordinar, dacă vârstele celor trimiși către Mioveni n-ar fi la toți sub 40 de ani, iar în proporție de peste 80% aceștia se duc la ceruri în următorul an.

Elocvent este cazul deținutului Costiug Nicolae Andrei, depus în spitalul Rahova pe 10 decembrie 2015 și decedat în mai 2016. Acesta a fost operat pentru o banală unghie încarnată și…. nu s-a mai trezit din anestezie!

Un alt caz este cel al deținutului C. Ciucă, în vârstă de 28 de ani, bolnav în stare terminală de cancer, cu ambele picioare infectate și cu viermii mișunând prin plăgile deschise.  Fără a avea nici cea mai mică remușcare, doctorul Mircea Miorel l-a trimis pe Ciucă la instanță în acea stare de boală terminală, împreună cu doi alți deținuți care să-l sprijine de brațe. „Când s-a întors de la instanță Cornel Ciucă a cerut un anestezic, o morfină care să-i mai aline durerile, dl director Miorel i-a promis că îl va ajuta, dar când deținutul s-a întors să plece, directorul i-a făcut un semn discret asistentei să nu-i dea nimic”, ne-a povestit liderul sindical Adrian Gealapu.

Acesta mai spune că a sesizat conducerea ANP despre aceste orori petrecute în spitalul penitenciar. „Pe secția ATI, deținuții sunt tratați cu indiferență de către domnul Mircea Miorel. Cazul deținutului Ciucă Cornel, decedat în anul 2015, este un caz desprins parcă din filmele horror.

Deținutul care avea o boală incurabilă urla de durere, iar în zilele când de gardă era directorul, nu i se administrau calmante sau i se administrau foarte slabe, managerul spunând că Dumnezeu l-a pedepsit și trebuie să plătească pentru faptele sale. Suferința i s-a acutizat deținutului cu ocazia descoperirii de viermi în plăgile de pe membrele inferioare. În acest sens, domnul director a dat ordin infirmierei de serviciu să aducă în următoarea tură o sticlă cu gaz lampant și să-i dezinfecteze rănile  de viermi, operațiune eșuată.

După câteva săptămâni de suferință, deținutul a decedat, iar la ordinul directorului acesta a fost dus în sala de operații, unde i-au fost curățate rănile de viermi, apoi predat la IML. În ziua în care familia aparținătoare venea la vizită, lui Ciucă, i se administrau calmante foarte puternice, pentru a-l găsi în stare de semiconștiență și să nu poată comunica cu familia”, sunt acuzaţiile grave ale liderului sindical Adrian Gealapu.

Un alt caz este cel al fostului consul general al României la Singapore, Silviu Ionescu, care în luna decembrie a anului 2014 a fost internat în Secția PSBR, unde i-au fost administrate câteva perfuzii, iar după 5 zile a decedat în mod cu totul inexplicabil. După deces, în foaia de observație clinic-medicală, au fost trecute de către dr. Mircea Miorel mai multe investigații medicale care nu pot fi traduse în termeni medicali.

Managerul Spitalului Penitenciar Rahova se apără și întreabă retoric: „A filmat cineva viermii de pe Ciucă? Există vreo dovadă în acest sens? El a fost depus la IML și știu că era curățat foarte bine. Sunt numai speculații și vorbe. Fiecare e liber să afirme ce vrea. Până ce nu se va pronunța Comisia de Disciplină  a Ministerului de Justiție nu am ce să comentez”.   Dreptul la replică al Penitenciarului Rahova, după dezvăluirile din articolul: Casa mortii de la Penitenciarul Rahova

Penitenciarul Bucuresti Rahova (la care faceti referire in titlul articolului) este o unitate distincta si cu administratie proprie, diferita de Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova, are la randul sau administratie, sediu si personal proprii.


Referitor la cazurile de deces survenite in Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova (PSBR), mentionam ca,  pentru fiecare dintre acestea, Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, conform art. 52 din Legea 254/2013.

Pana in acest moment nu s-a constatat culpa medicala in nici o situatie, cu atat mai mult cu cat nici Institutul National de Medicina Legala Mina MinovicI nu a sesizat nici un deces care sa indice culpa medicala.

Bolnavii terminali din sistemul penitenciar sunt internati in ultima faza a bolii in PSBR – Sectia A.T.I., avandu-se in vedere ca unitatea noastra este singura care are conditii de nursering permanent, monitorizare si ingrijiri paleative, avand angajat personal specializat, infirmiere si brancardieri.

Referitor la diagnosticele de deces si datele cu caracter personal ale pacientilor prezentate de domnul Gealapu in sustinerea afirmatiilor dansului, va comunicam ca, potrivit Legii nr. 46/2003 – Legea pacientului, se interzice dezvaluirea in mod public a acestor informatii, fara acordul apartinatorilor, drept urmare, nu putem comenta cele sustinute.

De asemenea, aratam ca procentul de 35,5% decese este nereal, deoarece numarul de decese pe un an (2016, in speta) se raporteaza la numarul total de bolnavi rulati, in 2016 procentul fiind astfel de 0,88 (21 decese la 2418 bolnavi).

Referitor la aplicarea anticipata a Normei 12B, precizam ca  in data de 22.12.2015 s-a achitat personalului valoarea financiara a Normei 12B, conform H.G. nr.1848/2004 si art. 116 al.3 din O.M.J. nr.1318/2012. In luna ianuarie 2016 s-a facut regularizarea acestei plati, iar concluzia comisiei de control a Administratiei Nationale a Penitenciarelor cu privire la acest aspect a fost: ``nu au fost efectuate plati si nu au fost retrase sume de bani in afara dispozitiilor legale``.

In ceea ce priveste liniile de garda din PSBR, acestea se fac cu respectarea legislatiei in materie, fiind aprobate de Directia Organizare si Politici Salariale din Ministerul Sanatatii prin adresa CV/33011831/22.05.2012 inregistrata in PSBR cu nr.J/16776/05.06.2012. Potrivit art.  39 al.1 si 2 din OMS nr.870/2004, medicul director general si medicul director adjunct medical, au program de 7 ore zilnic , fara obligativitatea de a fi inclusi in liniile de garda. In situatia in care medicii de pe aceste functii vor sa efectueze garzi, vor efectua in afara programului normal de lucru, fara a avea obligatia de garda.

Facem, de asemenea, precizarea ca nu avem cunostinta de chirurgul D. Nita, neavand nici un coleg medic chirurg cu acest nume.

Referitor la legalitatea incheierii contractului cu medicul anestezist la care faceti referire in articol, va comunicam ca aceasta este posesoare a autorizatiei de libera practica vizata pana la data de 21.07.2017.

Sesizarea Comisiei de disciplina a Ministerului Justitiei in ceea ce-l priveste pe directorul PSBR, domnul comisar sef de penitenciare dr. Miorel Mircea, nu are obiectul aspectelor afirmate de dl. Adrian Gealapu, ci priveste aspecte administrative, fara nicio legatura cu activitatea medicala.

Purtator De Cuvant
Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova

Laura Costache

 

Comentarii

 • Nea Alecu

  20 ianuarie 2017 22:52

  LE ARE , domne ...le are cu șprițul !

  raspunde comentariului
 • aloooo, nea Cireseleee!

  20 ianuarie 2017 17:55

  Ce mai ai de zis nea Ciresele , baba trotilata a comis-o din nou . Adica azi 20 01 2017 a venit sa vegheze la capataiul bolnavilor pe sectia terapie intensinva a spitalului Rahova, exact asa cum spuneam, beata rupta . Si ce ziceai , ne place sau nu ne place , strabunica LE ARE.... era vorba despre avize , nu? Cat credeti domnilor ca o sa mai mearga jucaria ? Poate saracuta a sorbit o tuica cu ocazia învestirii lui nea Trump ! Sa o scuzam si de data asta...

  raspunde comentariului
 • predator

  17 ianuarie 2017 15:46

  Atata timp cat ai toate parghiile la indemana este normal sa incasezi asemenea salariu care il face sa crape de invidie si pe cel mai titrat doctor din Romania.

  raspunde comentariului
 • Radu

  16 ianuarie 2017 19:05

  Ai mare dreptate, buciferu! De multe ori m-am intrebat si eu daca este normal ca acest individ sa incaseze un salariu echivalent cu a unui medic din spiatelele din Italia sau Franta! Nu poti pretinde si primi ce primeste un medic bine pregatit si pentru o munca serioasa si responsabila de vreme ce tu nici macar nu ai fost in stare sa devii medic primar, singurul capitol la care a excelat acest individ fiind lipsa de scrupule in eliminarea celor incomozi, imbogatirea vocabularului de mahala si adancirea in iluzia ca este indispensabil unei institutii pe care a degradat-o fizic si moral, pana la limita riscului de a fi desfiintata. Poate ca doctorii de la Floreasca, Universitar, Fundeni, Militar, etc. castiga acesti bani in cateva luni de munca grea, avand ani multi de studiu si munti de carti citite, unii chiar scrise, in timp ce pentru altii nici primariatul nu a fost necesar pentru a-i surclasa. Garzile acestor medici inseamna zile fara timp pentru masa si nopti albe, in timp ce pentru acest individ zilele de garda se rezuma la servitul cafelei pe ATI, iar in noptile fara coincidente de serviciu, doarme pe bani multi, pune porecle agentilor sau ticluieste metode de razbunare. Oare acele controale facute de Curtea de Conturi la PSBR chair au fost curate si obiective?! Nu stie ANP-ul nimic despre torturarea unor detinuti de catre protejatii doctorului Mircea, de multe ori din dispozitia directa a acestuia sau chiar a asistentei personale?! Aceasta institutie confunda atat de usor abaterile disciplinare cu infractiunile cand vine vorba despre bani incasati nemeritat sau prin falsuri de catre acest individ si apropiatii sai?! Poate spune cineva unde au disparut sutele sau miile de reclamatii la adresa acestui individ, cine este complice, tainuitor sau favorizeaza acest personaj inventat medic si director de puscarie?! Vom trai si vedea!

  raspunde comentariului
  • buciferu

   16 ianuarie 2017 20:07

   "Coincidente inevitabile" ... astia chiar ne cred prosti ... asteptam ziua ce va sa vina !

   raspunde comentariului
  • buciferu

   16 ianuarie 2017 19:51

   Dotoree Ciresel este specialist in colonoscopii , tsta . In rest TABULA RASA ...

   raspunde comentariului
 • buciferu

  16 ianuarie 2017 17:12

  Suleyman este stapanul absolut,alaturi de doamna asistenta sefa si personala El face si desface ! Angazeaza pe cine vrea si da prelungiri dupa termenul de pensionare unor babatai care cica nu si au terminat "lucrarile" pe acolo . De exemplu prelungita doamna MD nu catadicseste sa renunte la ciolan . Doamna care nu are 12 ore de prezenta pe sectia de detinere a castgat in urma cu cativa ani , in instanta , vreo 16000 lei ..

  raspunde comentariului
 • geo

  16 ianuarie 2017 16:46

  Sa faci atatea nenorociri si sa incasezi asa salariu... 16 salarii minime ... mai mare decat presedintele tarii

  raspunde comentariului
 • marin

  16 ianuarie 2017 15:33

  Doamnee! In ce tara traim? Inca nu imi revin dupa ce am citit ... incredibil , nu se poate asa ceva. Ce face domne , ministerul justitiei , parchetul, politia . Ce se intampla acolo este inimaginabil. Sesizati domnilor toate structurile , asa ceva nu poate fi trecut cu vederea

  raspunde comentariului
 • Radu

  16 ianuarie 2017 11:59

  Boala lunga= moarte sigura! Eu cred ca e depasit momentul sicanelor, tatonarilor sau intimidarilor, de orice fel. Ne cunoastem reciproc destul de bine, iar daca cineva crede ca ar mai fi posibila concilierea se insala, asa ca, eu va anunt ca atat articolul si discutiile pe marginea acestuia cat si dovezile abuzurilor pe care le detin le voi inainta procuraturii. Pentru a fi sigur de obiectivitate si pentru ca pacatul sa nu ramana nepedepsit voi cere mass-media sa monitorizeze intredaga ancheta. Cum experienta ne-a demonstrat ca de multe ori presa este impiedicata sa-si aduca aportul la infapturirea justitiei si aplicarea cu impartialitate a legii voi sesiza si organizatiile interne si internationale abilitate in astfel de situatii. Cred ca s-a mers prea departe cu abuzurile. A recomanda membrilor familiilor detinutilor decedati in conditii suspecte sa ceara autoritatilor deshumarea acestora, nu ar trebui considerat un gest de tradare fata de colegi si regulile sistemului. Viata si valorile moralei raman sacre si intangibile in fata oricaror prejudecati, angajamente sau cutume. Aroganta inconstienta, infumurarea si umilintele transforma chiar si pe frati in dusmani de moarte. Dupa 7 in care am fost tratati ca negrii pe plantatia de bumbac mai poate pretinde cineva gandire crestina de la noi?! Da, doar daca nu stie sau nu crede ca lovind pe nedrept in demnitatea cuiva platesti cu varf si indesat !

  raspunde comentariului
 • Altul

  15 ianuarie 2017 13:29

  Pe un site mai jos , penifest încă din 2010 cineva face vorbire despre acest director ca a luat spaga de la deținuți ... Cum oare a fost posibil ca acesta sa fie înscăunat în funcție ...

  raspunde comentariului
 • Antena 3

  14 ianuarie 2017 16:05

  Nea Mioreleee! ăăăă Cireselee! Lasă ***** butoanele ca și așa purceaua este moarta în cotet...Se vede din avion ca încerci ,disperat sa pui presiune pe oameni. Îmi pare cu regret , te umflI în mușchi în zadar ! Apropos , mai ia o pauza și mai urca un etaj și vezi ce mai face Lupu , Cernea ...

  raspunde comentariului
 • Cireșel

  14 ianuarie 2017 13:42

  Deci, nu e vorba de chirurgul D. Niță, ci de medicul F. Niță. Altfel spus, ca să dăm cărțile pe față, este vorba de Florinela Niță care nu este chirurg, ci este anestezist. E ca la Radio Erevan. Nu trebuie să dau căutare că știu povestea ei. Când și-a ales cariera de medic și-a asumat și responsabilitatea de a face gărzi. Ori medicul respectiv a obținut de la un organism medical o scutire de a face gărzi!!! În acest caz, probabil doctorul Mircea i-a atras atenția că ce a făcut ea este ilegal. Dacă acest avertisment a fost interpretat ca fiind o amenințare înseamnă că persoana în cauză are o problemă. Și dacă ea ar fi avut dreptate putea să sesizeze ea cazul la superiorii din ANP, dar fiind cu musca pe căciulă a ales să-și ia tălpășița. Da, aici doctorul Mircea este vinovat că nu a luat măsurile necesare împotriva ei și a celor care au putut oferi o astfel de scutire.

  raspunde comentariului
 • Anonimous

  14 ianuarie 2017 12:38

  MMS este dibaci ,stie sa si acopere urma In urma cu cativcativa ani deținuții S I moare la cateva zile in salon dupa ce a suferit o banală operație la un deget al piciorului ... deținuții in ziua respectiva a solicitat insistent prezenta asistentele si a medicului de gardă... i se administrează ceva pastile si apoi suferă un infarct ... de aici intervine meseriasul manager mircea mirel care sa dispoziții ca deținuții aflati in camera cu decedatul sa fie dispersati in alte saloane pe motiv de formalizare . Sa fie păstrată discretia pentru ca cei aflati in camera sa nu stie ca acesta a decedat si apoi sunt transferați pe cursa ...

  raspunde comentariului
  • Cireșel

   14 ianuarie 2017 13:53

   Și, de unde știți voi că a murit de la o banală operație la picior? Cineva din pază are studii medicale și cunoaște concret cazul respectiv? Dacă a fost vorba de altceva CE VOI NU ȘTIȚI? Hmmm? Vezi că ești în culpă juridică pentru faptul că încalci secretul medical. Și, este extrem de simplu să se afle cine se ascunde în spatele unui nick și IP. Mare grijă...Anonimus Ha, ha, ha!!!.

   raspunde comentariului
 • ziua judecatii

  14 ianuarie 2017 11:39

  In dreptul la replica in ceea ce o priveste pe doamna dr Soltuz Verginica , aceasta purtatoare de parafa pe care managerul Mircea o apara ar fi trebuit sa spuna si de cate ori aceasta a venit efectiv beata si pisata la serviciu pentru a veghea la capataiul bolnavilor.... De multe ori aceasta a fost transportata din punctul de acces cu caruciorul de catre infirmiere sau brancardieri. Numai de aici puteti trage concluzii despre ce se intampla in anticameramortii a PSBR.

  raspunde comentariului
  • Cireșel

   14 ianuarie 2017 13:58

   Aveți o MARE problemă de comunicare la care a pus botul și autorul articolului. Folosiți cuvinte mari și grave fără acoperire. Contează dacă prezinți cazuri de încălcare a legii într-o manieră neutră sau într-o manieră gen Panica TV, adică RTV. Anticameramortii? Păi, dacă vii la mine cu o astfel de sesizare prima dată îți cer dovezile și, dacă nu le ai, este o probabilitate foarte mare să o iei în freză pentru calomnie. Mare grijă când îți alegi termenii și maniera de a sesiza anumite aspecte care sunt sau ți se par a fi ilegale. Mare grijă...

   raspunde comentariului
 • ziua judecatii

  14 ianuarie 2017 11:30

  In atentia baietilor cu ochii albastri ai ANP, O sa incepem sa enumeram unele dintre multele abuzuri comise de MM de a lungul timpului in spitalul Rahova. 1 detinutul Marin Mihai , aflandu-se internat internat in spitalul Rahova in pwrioada 04 06 2015 , este agresat de catre unul dintre slugile domnului director . Desi avea obligatia de a sesiza organele competente ,domnul direstor da dispozitie ca detinutului sa nu i fie permis accesul la telefon pentru a si anunta familia de "tratamentul" la care a fost supus. Dupa presiuneaa detinutului intr un tarziu i se permite accesul la telefon iar familia se prezinta in poarta penitenciarului si face presiuni pentru a fi primita in audienta . In incercarea de aplanare a conflictului detinutului i se faciliteaza accesul la magazinul inchisorii apoi este transferat de urgenta la penitenciarul Giurgiu . Cazul face obiectul unei cercetari la circa 19 si cu siguranta a fost musamalizat.2 detinutul Buburuzan Valer este agresat in camera de catre alti detinuti desi a facut solicitare de a fi prezentat judecatorului delegat si INML acesta este persiflat de catre directorul spitalului si apoi transferat de urgenta . 3 in data de 17 03 2014 detinutul Tibulca Vasile la tratamentul de seara are o altercatie cu asistenta STOICAN RADITA care refuza sa i dea o pastila , este amenintat si a doua zi este imobilizat cu catusele ,de pat de la ora 730 pina la ora 12 30. Aceluiasi detinut in data de 10 03 2015 i se violeaza corespondenta de catre acelasi MM .4 in data de 06 07 2014 detinutul Psarudis Andrico decedeaza in salon. Desi acesta fusese internat cu cateva zile in urma si a afirmat ca a fost agresat in arestul politiei si ca are dureri abdominale in toata aceasta perioada a fost "tratat " cu medicamente din pungile asistentelor . Moare intr o zi cand de garda se afla un alt medic controversat al spitalului rahova , dr cojocaru .Se aude ca acesta ar fi suferit un accident vascular si ca nu ar mai fi in capacitatea de a profesa .

  raspunde comentariului
  • Cireșel

   14 ianuarie 2017 13:47

   Măi, băieți, voi aveți o mare problemă. Aveți de ales în a fi colegiali cu acest Gealapu și a spune adevărul. Pentru voi, ultima alegere este prea puțin importantă pentru că voi nu aveți cultura bunului simț. Voi nu știți sau dacă știți nu înțelegeți expresia Prieten mi-e Platon, dar mai prieten adevărul. Marea voastră problemă va fi atunci când, în spiritul colegialității cu acest Gealapu va trebui să dați socoteală de toartă cu el. Și-atunci s-ar putea să vă vină mintea la loc. Dar s-ar putea să fie cam târziu pentru voi.

   raspunde comentariului
 • Cireșel

  14 ianuarie 2017 10:05

  Deja începe să se dovedească faptul că Gealapu bate câmpii deoarece ANP a arătat că în sistem nu există chirurgul D.Niță. În aceste condiții, cei care au propagat minciuni și mă refer explicit la Gealapu și Marian Garleanu trebuie SĂ-ȘI ASUME RESPONSABILITĂȚILE inclusiv juridic. Pentru că, dacă spui ÎN TITLU că Rata anuală a mortalității depășește rata din gulagul sovietic și se dovedește că nu este adevărat atunci trebuie SĂ PLĂTEȘTI. Juridic și financiar. Deontologia profesională îl obliga pe autor să verifice informațiile din cel puțin 3 surse. De asemenea, în țările civilizate, înainte de a se publica un articol care vizează o persoană sau o instituție, autorul trimite articolul acestora pentru a-și spune punctul de vedere. Abia după ce se parcurg acești pași se publică articolul. Dar jurnaliștii sunt în aceeași mocirlă. Și ne mai mirăm că țara este așa cum este.

  raspunde comentariului
  • ziua judecatii

   14 ianuarie 2017 10:38

   Gealapu nu bate campii deloc, probabil este o greseala de redactare. Este vorba de medicul anestezist Nita F . Daca vreti sa aflati povestea doamnei nu aveti decat sa dati o cautare pe google si la articolul Nea Mircea zis Suleyman veti gasi povestea acestei doamne , singurul anestezist care a plecat din cauza tortionarului mircea

   raspunde comentariului
 • Cireșel

  14 ianuarie 2017 9:54

  Despre așa-zisele cazurile de malpraxis nu o să vă spun nimic, dar dacă în comisia de la MJ va fi măcar unu descuiat la minte ar trebui să-l ia de-o toartă pe acest Gealapu pentru încălcarea secretului medical. Pentru că, chiar dacă nu face parte din categoria de personal medical, el este obligat să păstreze acest secret și nu poate divulga aceste informații decât cu acordul pacientului sau, în cazul, decedaților, cu acordul urmașilor acestora. Dar, repet, ar trebui ca din acea comisie să fie cel puțin unu cu mai mult de doi neuroni la purtător.

  raspunde comentariului
 • Cireșel

  14 ianuarie 2017 9:49

  Cazul medicul anestezist Verginica Șoltuz este unu cu lovitură indirectă. Adică... Spitalul are nevoie de un medic specialist pentru a face operații în funcție de ce este necesar. Pentru asta se poate organiza concurs care durează mult sau se poate aduce un medic prin colaborare. Condiția necesară este de a avea avizul Colegiului Medicilor pe care, ne place sau nu ne place, ÎL ARE. Ce n-a spus Miorel, dar specialiștii știu, este faptul că acest aviz implică în prealabil și existența avizului psihiatric și, de vreme ce a primit avizul Colegiului Medicilor, a primit și avizul psihiatric. Și, la acest capitol, al meu Gealapu nu va lua m..., ci va lua 4M.

  raspunde comentariului
 • Cireșel

  14 ianuarie 2017 9:41

  Acum să analizăm articolul. Pentru muritorii de rând trebuie spus că acest spital este axat pe partea de chirurgie, iar Jilava pe restul. La restul intră și bolnavii de TBC și HIVSIDA.Pentru acest motiv, personalul de acolo primește, pe bună dreptate, un spor de risc. Se întâmplă ca uneori, astfel de bolnavi să ajungă să fie și operați și, în aceste condiții, primesc spor de risc și angajați de la Spitalul Rahova. Deci, e o problemă de bani.Dacă în Spitalul Rahova este o rată a mortalității așa de mare, care este rata mortalității la Spitalul ColibașiMioveni unde ajung bolnavii în stadiul terminal, adică cei care nu mai au nicio șansă de vindecare și își trăiesc ultimele zile acolo? Păi, dacă am fi de rea credință, am da cu barda în oamenii de acolo pentru că acolo este rata mortalității cea mai mare din sistemul penitenciar. Dar, oamenii raționali nu fac acest lucru.

  raspunde comentariului
 • Cireșel

  14 ianuarie 2017 9:33

  Acum, el și alții cu funcții mai mici trebuie să facă față unor PROVOCĂRI ridicate de acest fost lider sindical despre care o să ridicăm cortina să-l devoalăm.Dacă aș fi ministrul justiției, aș cerceta în ce măsură Cătălin Stroe este implicat în tot acest scandal. Pentru că, în perioada când Vulpe era plecat de la conducerea ANP și a rămas la conducere, Stroe pac la războiu cu controale la Spitalul Rahova. Daaaa, controale tematice sanchi de sprijin și, mai ales, de demolare. Că, deh, soția lui nu și-a putut face mendrele cât a lucrat în acest spital fiind nevoită să plece.

  raspunde comentariului
 • Cireșel

  14 ianuarie 2017 9:20

  Trecând la acest caz concret, de la bun început trebuie spus că Ministerul Justiției, în general, și ANP, în special, sunt departe de ceea ce ar trebui să se numească normalitate. Ambele sunt niște instituții infecte din punct de vedere moral și juridic, indiferent de partidul din care a făcut parte ministrul justiției și indiferent de cel care s-a aflat la conducerea ANP. În această cloacă, unii își dau la gioale altora, astfel încât cei care ar trebui să se ocupe în mod special de managerierea unei instituții pierd timp să răspundă unor provocări infecte cum este cazul de față. Miorel este departe de a fi un model moral sau comportamental, are și el defecte pe care și le asumă cel mai mediatizat fiind relația cu Stoica Rădița, dar nu ar trebui uitat că el a venit la Rahova pe fondul unor lupte interne între doi medici care și-au uitat menirea. Și, în scurt timp, a făcut liniște în bătătură.

  raspunde comentariului
 • gugulea

  14 ianuarie 2017 9:11

  Acest Megele de penetenciar ar trebui condamnat la moarte lenta,prin tragerea pielii de pe el si pusa sare.si petrol.

  raspunde comentariului
  • Cireșel

   14 ianuarie 2017 14:05

   Și cei care mint ca tine cum ar trebui tratați? Trași pe roată?

   raspunde comentariului
 • Cireșel

  14 ianuarie 2017 9:11

  În toată disputa asta sunt aspecte de natură morală și aspecte de natură juridică. Individul ăsta, Gealapu, are și probleme de natură morală și va avea și probleme de natură juridică. Faptul că a plecat din sistem peprincipiul mușcă și fugi nu-l va scăpa de consecințele de natură juridică. Pentru că este foarte corect să scoți la iveală ilegalități ATUNCI CÂND SUNT, dar pentru cele care ÎN REALITATE nu sunt, dar tu spui c-ar fi atunci TREBUIE SĂ-ȘI ASUME CONSECINȚELE.În primul rând, Gealapu ar trebui să dea socoteală cel puțin din punct de vedere financiar cu privire la gestiunea grupei sindicale pe care a condus-o. Și când spun asta, foștii lui colegi ar trebui să-l întrebe dacă a dat o sumă de aproximativ 2000 lei colegei Ușurelu și dacă acest lucru s-a făcut legal, eventual dacă a avut acordul membrilor de sindicat. Bine, acest aspect, cel puțin acum, nu este de natură penală, ci de natură morală, dar rămâne de văzut dacă foștii lui colegi acceptă statutul de FRAIERI în acest caz.

  raspunde comentariului
 • Radu

  13 ianuarie 2017 22:18

  Pare ireal insa, din pacate este adevarat! Oare chiar nimeni si nimic in aceasta tara nu poate determina autoritatile sa efectueze cercetari obiective si promte?! Oare unde stau ascunse plangerie detinutilor transmise spre analiza ,,baietilor cu ochi albastri'' sau ANP?! Oare nimeni nu vrea sa afle daca este adevarat ca detinutii erau obligati prin corectii fizice sa stea in picioare la marginea patului, cu ocazia apelului de dimineata, chiar daca erau operati recent ori in stare grava de boala?! Poate ca ar fi suficient sa se tina cont despre plangerile penale insotite, in multe cazuri de certificate medicale care reflecta rolul acestui tortionar in sistemul penitenciar romanesc. ANP-ul nu vorbeste nimic despre modifiarile documentelor din sectorul operativ, de catre acest director si doctor inventat. Falsificarea unor documente care au fost inaintate comisiei de disciplina din Ministerul Justitiei spre analiza si in baza carora acest individ a devenit erou al sistemului si nicidecum urmarit penal sau inculpat. Daca cineva ar indrazni sa solicite dezhumarea detinutului Ciuca poate ca medicina legala ar confirma tratamentul cu gaz lampant administrat acestui biet detinut. Sunt multe documente care pot dovedi dimensiunea activitatii de tortionar a acestui individ insa, deocamdata, modul in care au fost solutionate toate sesizarile, descurajeaza orice demers la nivel national. Probabil, acele probe vor lua drumul institutiilor europene care vegheaza si pedepsesc asemeni tortionari, ori, poate o iesire la un post TV si prezentarea opiniei publice a dovezilor amintite, ar putea determina responsabilizarea factorilor abilitati

  raspunde comentariului
 • Andrei

  12 ianuarie 2017 19:23

  Asta este tinut in carca de cineva din ANP sau MJ, cu atatea bube in cap si inca este la conducere, se crede Dumbezeu pe pamant

  raspunde comentariului
 • Lucian

  12 ianuarie 2017 15:29

  Daca detinutii nu dau spaga scoate si dom doctor un ban ...si de paso imbunatateste statistica

  raspunde comentariului
 • Altul

  12 ianuarie 2017 14:14

  Postacii de serviciu nu vin cu nici un comentariu ?Unde sunt idiotii de serviciu ?

  raspunde comentariului