23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFormula 1Iadul semănat de Statul Islamic. Mărturisirile terifiante ale tinerelor care au evadat:...

Iadul semănat de Statul Islamic. Mărturisirile terifiante ale tinerelor care au evadat: ”M-au lovit și m-au ars cu țigările. Nu știu de câte ori m-au violat”

Trei tinere yazidite din Irak, prinse și condamnate la sclavie sexuală de teroriștii Statutului Islamic, au reușit să evadeze,după un an de orori. Acum, ele atrag atenția întregii lumi, povestind atrocitățile prin care au trecut. 

Pe măsură ce au avansat în Siria şi Irak, comandanţii grupării teroriste Stat Islamic (SI) au ”curățat” teritoriile ocupate de minorităţile religioase care ar fi putut compromite noul Califat, condus după Sharia şi neîntinat de păcătoși. Yazidiții, minoritate religioasă care crede în „Îngerul Păun”, creator al lumii, i-a făcut, îi ochii adepţilor SI, adoratori ai diavolului şi, prin urmare, ţinte pentru exterminare, arată un documentar BBC. 

„Într-o noapte, au atacat două sate din apropiere. S-au dat lupte până la ora 6.00. Un bărbat dintr-unul din sate a venit şi ne-a spus să plecăm, pentru că nu erau luptători Peshmerga (forţele militare din Kurdistanul Irakian – n.r.), ci doar bărbaţi yazidiți. Însă, soldaţii Peshmerga din satul nostru ne-au spus să rămânem şi să nu ne facem griji, pentru că ne vor proteja”, a povestit una din tinerele care au reușit să evadeze, Bushra, în vârstă de 20 de ani.

Însă, militarii nu au reuşit să le facă faţă luptătorilor SI, care au cucerit satul şi au separat femeile de bărbaţi. Unul dintre cei şapte fraţi ai celei de-a doua tinere care a reușit să evadeze, Noor, a reuşit să scape.

„Au dus bărbaţii să îî împuşte. Ceilalţi şase fraţi ai mei sunt dispăruţi. Mama mea a fost luată cu alte 70 de femei în vârstă din sat. Am auzit focuri de armă. Doar femeile tinere au fost cruţate şi cele mai multe dintre ele îşi doresc să nu se fi întâmplat”, a povestit Noor, în vârstă de 21 de ani.

”Am avut-o pe fata asta când era virgină. Acum vreau alta”

Femeile cărora le-a fost cruţată viaţa au fost conduse, ca o turmă de oi, într-o clasă a şcolii din sat, unde un doctor şi o infirmieră le-au examinat, au separat virginele de femeile măritate şi le-au întrerupt sarcinile celor însărcinate.

„Am înţeles că urma să fiu violată în acea zi. Am vrut să mă sinucid. M-am dus repede în bucătărie şi am înghiţit mai multe pastile. Când m-am trezit, eram atât de slăbită că nu mă puteam mişca. Un gardian mi-a legat mâinile şi m-a violat. În timp ce mă viola, o auzeam pe sora mea, de 13 ani, ţipând în camera alăturată. Era violată de emir, dar nu o puteam ajuta”, a povestit Bushra. 

În momentul selecţiei, cea de- a doua fată care a reuşit să evadeze, Munira, avea 15 ani. Atunci, ea a fost aleasă de Abu Mohammed, unul din comandanţii SI, care au vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani.  „A spus că fetele mai tinere sunt mai bune decât cele mai bătrâne”, a povestit Munira, acum în vârstă de 16 ani.

Însă, după câteva săptămâni în care a fost violată, bărbatul s-a plictisit de ea şi a vândut-o unul alt bărbat. „Am avut-o pe fata asta când era virgină. M-am plictisit acum. Vreau alta”, ar fi spus comandantul SI, potrivit tinerei.

După cinci zile în care a fost abuzată sexual de al doilea bărbat, Abu Abdullah, Munira a fost vândută mai departe, unui alt membru SI, cu numele Emad. „Dacă nu aş fi evadat, şi el m-ar fi vândut”, a spus tânăra.

O tânără și-a tăiat gâtul ca să scape de violuri 

Toate tinerele cărora le-a fost cruţată viaţa în momentul măcelului au fost bătute şi violate zilnic. Chiar dacă erau traumatizate şi epuizate, nu pierdeau nicio oportunitate de a încerca să evadeze. Noor a fost găsită de bărbatul care o abuza, Salman, în timp ce încerca să iasă pe o fereastră. Bărbatul a tras-o în încăpere şi i-a spus că va fi pedepsită.

„Salman şi şase dintre gardienii lui m-au atacat. M-au lovit şi m-au ars cu ţigările. Salman mi-a spus să mă dezbrac. Mi-a spus: <<Te-am avertizat să nu evadezi, acum îţi vei cunoaşte pedeapsa>>. A încuiat uşa şi m-au violat toţi. Nu ştiu de câte ori”, a mărturisit Noor.

„Eram violate şi de cinci ori pe zi. Una dintre fete s-a dus la baie şi şi-a tăiat venele de la încheietura mâinii. Pentru că nu a murit, şi-a tăiat gâtul. Gardienii au venit la mine şi mi-au cerut să o identific. Nu am putut să o recunosc. Avea prea mult sânge pe faţă. Gardienii au înfăşurat-o într-o pătură şi au aruncat-o odată cu gunoiul”, și-a amintit, tremurând, Bushra.

Viața după evadare 

După ce au reuşit să evadeze, Noor, Munira şi Bushra au ajuns să locuiască în taberele de refugiaţi din Irak. Acolo, au fost găsite de Fundaţia AMAR, care le-a adus în Marea Britanie să îşi spună poveştile şi să ajute la împiedicarea tinerilor musulmani să meargă în Irak pentru a se alătura grupării teroriste SI.

„Toate sunt minciuni. Nu vă duceţi (în Irak, n.r.) Veţi fi violate, bătute şi vândute altor bărbaţi. Sunt nişte criminali”, le-a spus Munira tinerelor din Marea Britanie.

La o altă instituţie de învăţământ din Birmingham, profesorii şi liderii comunităţii au lansat campania „Open Your Eyes”, prin care le arată elevilor videoclipuri cu atrocităţi comise de gruparea SI. Când cele trei victime ale teroriștilor au ajuns în şcoală ca să le vorbească tinerilor musulmani despre ceea ce li s-a întâmplat, unul dintre ei le-a cerut iertare în numele majorităţii musulmane iubitoare de pace. 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă