21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Dezvăluire. Fosta doamnă Adamescu a simțit mirosul banilor. Carmen Palade pune piedici...

Dezvăluire. Fosta doamnă Adamescu a simțit mirosul banilor. Carmen Palade pune piedici înmormântării omului de afaceri Dan Grigore Adamescu

Decizie șocantă a fostei soții a lui Dan Adamescu: deși separată de omul de afaceri, care a murit acum două zile, și sabotoare a unor afaceri ale acestuia, Carmen Palade a pretins miercuri că are dreptul să-i ridice trupul neînsuflețit de la Institutul de Medicină Legală.

Carmen Palade Adamescu a cerut divorțul de la Dan Adamescu pe 20 iulie 2015. Judecătorii au decis desfacerea căsătoriei în 2016, definitiv. Practic, soții Adamescu nu au mai avut nici o legătură unul cu celălalt în ultimii aproape trei ani.

Omul de afaceri a murit pe 24 ianuarie într-un spital din București, fără ca familia să fie lângă el. Fosta soție l-a abandonat chiar în timp ce acesta trecea prin cele mai grele momente din viața lui. Nu s-a obosit să-l viziteze la închisoare. Nici măcar nu s-a dus la spital atunci când a aflat că este în comă.

Practic, în ultimii doi ani nu s-a mai interesat de soarta lui. „În anul 2014, am fost arestat preventiv iar în această perioadă în care aș fi avut cel mai mult nevoie de sprijinul moral al soției mele, ea a lipsit aproape cu desăvârșire din viața mea”, a spus Dan Adamescu în fața instanței în procesul de divorț. Până ieri, însă. Când, fără nici o remușcare, Carmen Palade s-a prezentat la Institutul Național de Medicină Legală să ceară trupul neînsuflețit al lui Dan Adamescu. Solicitarea i-a pus în dificultate pe medici: la IML erau prezenți, ieri, atât avocatul familiei Adamescu, Cătălin Dancu, cât și sora fostului om de afaceri, care de asemenea revendicau trupul lui Dan Adamescu.

După ce, la data de 29.08.2014, am fost pus în arest la domiciliu, am constatat că soţia mea se întorcea acasă la ore târzii (23-24), că era tot mai indiferentă cu mine, tot mai rece, că vizitele sorei și ale nepotului meu, care până la acea dată nu au deranjat-o niciodată, au început să o deranjeze, deși ele îmi erau și moral de mare ajutor.“ DAN ADAMESCU, ÎNTR-O DECLARAŢIE PENTRU INSTANŢĂ

Carmen Palade Adamescu nu a răspuns solicitărilor „României libere“ de a comenta subiectul. Avocatul Cătălin Dancu, însă, a comentat pe scurt subiectul:

“IML nu a luat încă o decizie cui să îi cedeze trupul lui Dan Adamescu, așteptăm să vedem ce se va întâmpla”. Până la închiderea ediției, IML nu luase nici o hotărâre.

Divorţul, cerut de soţie

În 2015, Carmen Palade Adamescu i-a cerut divorțul omului de afaceri la Judecă- toria Sector 1. În cererea de chemare în judecată, aceasta a solicitat instanței să constate că vina pentru divorț este exclusiv a lui Dan Adamescu. În plus, a cerut zece milioane de euro cu titlu de despăgubiri, plus partajarea bunurilor comune, evaluate la un miliard de euro.

Dan Adamescu, însă, a solicitat judecătorilor să respingă ca neîntemeiată cererea de desfacere a căsătoriei din vina sa. În legătură cu partajul, Adamescu le-a cerut judecătorilor să respingă cererea pentru că soția sa, Carmen Palade, nu achitase taxa judiciară de timbru. Palade a cerut să fie scutită de plata taxei de timbru, dar judecătorii au constatat că cererea a fost depusă tardiv. În plus, Dan Adamescu le-a cerut judecătorilor să constate că divorțul s-a produs din culpa exclusivă a soției sale.



„Înjosită“ de situația lui Adamescu

Carmen Palade a cerut iniţial despăgubiri morale în valoare de zece milioane de euro pentru umilinţele și afectarea imaginii publice la care a fost supusă. Ea le-a spus judecătorilor că „a fost profund afectată de contactul cu mediul infracţional, cu obligaţia de a împărţi sălile de așteptare, culoarele și camerele de vizită cu persoane din categoria interlopilor, ce i-au adresat cuvinte, priviri, gesturi și aluzii jignitoare și au făcut-o să se simtă înjosită.”. Iar stresul, nesiguranţa privind viitorul și situaţia legală a lui Dan Adamescu i-ar fi afectat starea de sănătate a familiei lui Palade. „De asemenea, activitatea sa investiţională și profesională au fost prejudiciate de situaţia soţului său condamnat la executarea pedepsei cu închisoarea.”, au mai arătat avocaţii lui Carmen Palade în instanţă. Pentru toate acestea, fosta soţie a cerut ca valoarea despăgubirilor morale să crească de la 10 la 20 de milioane de euro. Judecătorii au decis desfacerea căsătoriei în 2016, definitiv, din culpă comună, dar l-a obligat pe Adamescu să-i plătească fostei sale soţii suma de 20.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Nemulţumită de decizia judecătorilor, Carmen Palade a făcut apel pentru a se constata că divorţul s-a produs exclusiv din vina lui Dan Adamescu.

Cadouri de 40 de milioane de euro

Din documentele depuse la instanţă, rezultă că, în timpul căsătoriei, Dan Adamescu i-a făcut cadouri lui Carmen Palade în valoare de cel puţin 40 de milioane de euro. De exemplu, i-a cumpărat șase vile în zona Primăverii, dar și Hotelul “Rex” din Mamaia. Plus câteva mașini de lux, cum ar fi Lamborghini și Rolls Royce. Pe lângă aceste proprietăţi, Carmen Palade a mai primit bijuterii și tablouri. „Toate bunurile pe care le-a dobândit în acest regim de separare de bunuri au fost obţinute exclusiv prin contribuţia mea personală, iar atunci când contribuţia nu a fost directă, ea a fost indirectă, respectiv din resurse bănești obţinute de către Carmen Palade urmare a activităţilor desfășurate prin societăţile pe care le controlez, dar în profit propriu”, a arătat Dan Adamescu în instanţă.


REACŢIE. Adevărata miză: fosta soţie vrea să preia controlul întregii averi

Carmen Palade a emis ieri un punct de vedere care a fost publicat de stiripesurse.ro, deși a ignorat solicitările RL. Conform acestui mesaj, fosta soţie a lui Dan Adamescu are ca ţintă toate afacerile defunctului. “Îi asigur pe toţi moștenitorii legali că voi lua toate măsurile pentru conservarea întregului patrimoniu rămas de pe urma defunctului meu soţ și pentru pregătirea corespunzătoare a succesiunii. În termenul legal, vor avea ocazia de a-și formula pretenţiile și a participa la dezbaterea modului în care fiecare va primi cota legală ce-i este rezervată.” 


REA VOINŢĂ. Carmen Palade sabotează magazinul „Unirea“

Președintele și directorul general al Unirea Shopping Center, Carmen Palade, conduce compania după bunul plac, fără să dea socoteală în faţa acţionarilor. Iar acţionarul majoritar al Unirea Shopping Center, The Nova Grup (TNG), care deţine aproape 75% din capitalul social, se chinuie de luni bune, fără succes, să își exercite drepturile în forurile de conducere ale societăţii – Adunarea Generală a Acţionarilor și Consiliul de Administraţie. În plus, reprezentanţii TNG (companie deţinută de Alexander Adamescu) au solicitat convocarea AGA și a Consiliului de Administraţie, unul din punctele care se cereau a fi clarificate fiind tocmai situaţia banilor percepuţi din chirii. Un posibil motiv al amânării inevitabilului de către Carmen Palade îl constituie haosul care domnește în actele societăţii ce administrează Unirea Shopping Center, cu precădere în ceea ce privește banii încasaţi pe chiriile spaţiilor din magazinul bucureștean.

Unirea Shopping Center administrează cel mai mare magazin din București, situat în plin centrul orașului și care are spaţiile comerciale închiriate în proporţie de aproape 100%. Cu toate acestea, datele financiare ale societăţii pe anul 2015 arată o pierdere de peste patru milioane lei, adică în jur de un million de euro.


Citește și: 

Preşedintele Klaus Iohannis: Nu l-am cunoscut pe Dan Adamescu, dar ca şef al statului sunt gata să susțin procedurile legale prin care să se stabilească adevărul

 
 
 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Armata israeliană l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah

Armata israeliană (IDF) a anunţat că l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah în urma unui atac aerian efectuat marţi, relatează The...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă