10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Dosarul de corupție Apa Nova: O firmă controlată de Semenescu intermedia plăți...

Dosarul de corupție Apa Nova: O firmă controlată de Semenescu intermedia plăți Apa Nova către televiziuni

O firmă controlată de Ovidiu Traian Semenescu, reprezentant neoficial al firmei Veolia în România, a intermediat plăți importante ale Apa Nova către Realitatea Media, Antena 3, B1 TV și RTV, se arată în motivarea Curții de Apel Ploiești, care a decis ca Vlad Moisescu, Costin Berevoianu și Ovidiu Semenescu să fie cercetați sub control judiciar.  

Astfel, firma SC Avatar Media Project SRL, controlată de Semenescu, a virat ”plăți importante” către televiziuni.

Citește și: Referat DNA. Serviciul de SPIONAJ de la APA NOVA

 

De asemenea, Ovidiu Semenescu și trezorierul PNL, Vlad Moisescu, au colaborat pentru ”protejarea  intereselor ilicite şi a imaginii lor publice prin intermediul unor firme de publicitate deţinute sau controlate şi prin efectuarea de plăţi periodice către trusturi mass – media, având astfel un control suplimentar în sprijinul demersurilor efectuate”. 

Și Costin Berevoianu, consilierul primarului arestat Sorin Oprescu, își manifesta disprețul pentru interesul şi siguranţa populaţiei, afirmând că „acolo era scris să discutăm de siguranţa populaţiei, dă-o bă în ….. a mă-sii”, iar cei trei inculpați se purtau ca și cum  pot mitui pe oricine în contextul în care câştigă suficient de mult cât să aibă posibilitatea să facă acest lucru. 

Anchetatorii estimează că, în urma faptelor de corupție săvârșite de cei trei, a fost afectat în mod grav parteneriatul strategic româno-francez transpus la nivel economic într-o asociere publică privată în cadrul unor societăţi comerciale pe acţiuni constituite sub forma unor agenţi economici care fac parte din Grupul francez de firme Veolia, respectiv S.C. Apa Nova Bucureşti SA, prin căpuşarea activităţii cu diferite societăţi comerciale prin intermediul cărora s-au scurs sume extrem de importante de bani în mod nelegal, inclusiv în străinătate. Această situaţie a avut ca efect inclusiv creşterea preţului serviciilor de apă şi canalizare plătit de locuitorii municipiului Bucureşti.

Citește și: INTERCEPTĂRI: ”A venit DNA-ul peste noi!”. Cum se sifonau banii prin subcontractorii Apa Nova

 

Conform DNA, Ovidiu-Traian Semenescu, reprezentant neoficial al firmei Veolia în România, se folosea de relația sa cu trezorierul PNL, Vlad Moisescu, pentru a încheia contracte de concesiune suplimentare între Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 1 cu societăți din grupul  VEOLIA-Franța, din care face parte și Apa Nova.  Moisescu  primea, la schimb, contracte de consultanță prin firma sa.

Semenescu proceda la fel și cu Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general Sorin Oprescu, fost director la Regia de Apă și Canal a Capitalei, regie concesionată în 2000 grupului Veolia. La rândul său, Semenescu era plătit de reprezentanții grupului de firme VEOLIA tot cu contracte fictive de consultanță, susțin procurorii DNA din Ploiești. Banii erau sifonați prin zeci de firme.

Citește și:  Peștii mari din dosarul ”Apa Nova”: Moisescu, Berevoianu și Semenescu, REȚINUȚI

Cele mai citite

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă