14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFormula 1Herțanu, cumnatul lui PONTA, a primit un Audi Allroad de la Dan...

Herțanu, cumnatul lui PONTA, a primit un Audi Allroad de la Dan Șova. Informația apare în rechizitoriul de trimitere în judecată a premierului

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată a lui Dan Șova, Victor Ponta și alții, Dan Șova i-a dat cumnatului premierului spre folosință un Audi Allroad, mașină cumpărată în leasing de casa sa de avocatură, SCA Șova și Asociații. În actele contabile, Șova a făcut înregistrări justificative fictive.

Fragment din rechizitoriu care descrie aceste secvențe penale:

“SCA „Şova şi Asociaţii” a încheiat cu (…) contractul de leasing financiar nr. (…) /24.09.2007 privind autoturismul marca Audi Allroad cu serie şasiu (…).

În concret, între cele două părţi s-a încheiat respectivul contract cu privire la autoturismul marca Audi Allroad, bun achiziţionat în vederea desfăşurării activităţii societăţii de avocaţi, fiind înregistrat în Registrul de inventar.

În realitate, bunul a fost folosit de Iulian HERȚANU (cumnatul premierului Victor Ponta – nn) , exclusiv în scop personal, fără vreo legătură cu activitatea societăţii de avocaţi, începând cu data de 03.10.2007.

Societatea de avocaţi a plătit avansul, ratele de leasing şi toate cheltuielile aferente contractului până la sfârşitul anului 2009.

În tot acest timp, societatea de avocaţi a beneficiat de deducerea TVA- ului, a impozitului pe profit şi de alte deduceri.

 În luna iunie 2009 autoturismul a fost declarat furat.

Întrucât autoturismul nu a fost folosit în vederea desfăşurării activităţii societăţii de avocaţi toate aceste deduceri au fost nelegale întrucât au avut ca temei cheltuieli care nu au avut la baza operaţiuni reale privind starea de fapt fiscală a autoturismului.

(…) În privinţa contractului de leasing privind autoturismul Audi Allroad s-a concluzionat că, prin înregistrarea în contabilitate a respectivei operaţiuni cu caracter fictiv în ceea ce priveşte faptul că autoturismul a fost folosit în scopul desfăşurării activităţii economice a societăţii, a fost creat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 24.876,59 lei, constituit din majorarea impozitului pe venit cu suma de 3.501,07 lei şi diminuarea nelegală a sumei de 28.377,66 lei reprezentând TVA.”

În 18 februarie 2014, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group

În acelaşi dosar, au fost fost plasaţi sub control judiciar deputatul PSD Sebasatian Ghiță, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma,  directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă