20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Profesorul care a recomandat cărțile din închisoare ale lui Miron Mitrea: ”Doar...

Profesorul care a recomandat cărțile din închisoare ale lui Miron Mitrea: ”Doar un răuvoitor ar putea nega statutul autorității personajului”

Prof. Univ. Dr. Marian Cojoc de la Universitatea Ovidius din Constanța este cel care a recomandat cele două cărți pe care le-a publicat din închisoare fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, potrivit listelor oferite de Ministerul Justiției. Politicianul PSD a scos la editura Muntenia lucrările “Amintiri… Subiective. Momente de istorie imediată” și “Noi nu facem politică! Sindicate 1990-1994”

Marian Cojoc a explicat pentru România liberă că a acceptat să îl gireze pe Miron Mitrea după ce a fost sunat de avocatul acestuia, cu care, de altfel, a fost la penitenciarul Poarta Albă unde este încarcerat fostul senator. ”Din acel moment, evident, după aprobarea temelor, în baza argumentației sale și a recomandării, a urmat elaborarea în penitenciar, de către autor, a lucrărilor în cauză cu titlurile din lista ministerului”, a precizat profesorul universitar. Acesta a susținut că a citit manuscrisele și că deține volumele în cauză.

Citește și Generalul Dan Voinea, coordonatorul cărţilor lui Cătălin Voicu: “Nu i le-am scris eu, am făcut doar o caracterizare. Nu ştiu cine l-a ajutat”

Profesorul a mai afirmat că recomandările sale au avut în vedere ”corespondența evidentă a temei propuse și tratate de solicitant cu experiențele trăite și, desigur, expertiza dovedită, într-un moment istoric anume. Cel puțin în cazul lucrărilor «Amintiri…subiective. Momente de istorie imediată» și «Noi nu facem politică! Sindicate. 1990-1994», avându-l autor pe Miron Mitrea, doar un răuvoitor ar putea nega statutul autorității personajului în cauză pe întreg segmentul istoric așezat între decembrie 1989 și anul 1994, nemaivorbind după”.

Marian Cojoc a subliniat că nu a scris nici prefața, nici postfața cărților, și că are autoritate în domeniu pentru a recomanda lucrările, deoarece între anii 2004-2011 a fost cercetător științific principal la Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 și membru al Consiliului Științific al acestuia.

Profesorul universitar a răspuns că  în urma acestor recomandări nu a avut niciun beneficiu financiar.

Citește și Fostul secretar de stat Dan Dungaciu, coordonatorul a trei cărţi scrise de un deţinut de lux: “Nu ştiu, o să verific, mulţumesc”

Miron Mitrea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, în februarie 2015, pentru luare de mită, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 520.000 de lei, sub forma unor lucrări executate la casa mamei sale, pentru a o menţine pe Irina Jianu în funcţiile de inspector şef adjunct şi, ulterior, inspector şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. 

 

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă