20.6 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportFormula 1REFERAT DNA. Sorin Oprescu ar fi cerut bani angajaţilor săi pentru a-şi...

REFERAT DNA. Sorin Oprescu ar fi cerut bani angajaţilor săi pentru a-şi păstra posturile în cadrul Primăriei

Procurorii anticorupţie dezvăluie, în referatul cu propunere de arestare a lui Sorin Oprescu pentru luare de mită, cum cerea bani edilul Capitalei de la mai mulţi angajaţi ai instituţiei, pentru a-şi păstra postul din cadrul instituţiei, se arată în referatul DNA.

Citeşte şi: REFERAT DNA. Cum funcționa rețeaua lui Sorin Oprescu

Astfel, unul dintre denunțători a povestit procurorilor că început să îi dea mită primarului Sorin Oprescu, încă anul trecut, pentru a evita să fie dat afară din instituție. 

”În denunțul formulat la data de 23.08.2015 (vol. II, fila 1) (…..) a învederat, printre altele, că în anul 2014, având în vedere că inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA, Primar al Municipiului București, i-a reproșat că au ajuns la el mai multe reclamații la adresa (….), în sensul că acesta din urmă lua mită. În consecință, (…..) a convenit cu (…..) și persoană de încredere a acestuia, să-i dea inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA o parte din această mită, fără a-și aminti dacă inițiativa a fost a lui ori a lui (…..). Cu privire la justificarea remiterii unei părți din mita primită către Primar, (…..) a arătat că obiectivul dorit era aceea ca inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA să nu îl dea afară, având în vedere reproșarea reclamațiilor”, se arată în referatul DNA.

Sumele pe care edilul Capitalei le-ar fi primit de la denunţător au fost cuprinse între  20.000 și 30.000 de euro şi ar fi fost acordate în nouă tranşe. denunţătorul le-a mai susp procurorilor anticorupţie că Sorin Oprescu nu a vrut să știe care erau contractele de la care provenea mită.

”În ceea ce privește modul în care aveau loc remiterile, (…..) a arătat că împreună cu (…..) se deplasa la casa inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA din com. (…..), unde îi lăsau banii, arătându-i totodată Primarului faptul că i-au lăsat, iar acesta din urmă le spunea „Mulțumesc”. (…..) a mai precizat că a încercat o dată să îi spună inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA de la care dintre contracte provine mita, însă Primarul l-a întrerupt repede („mi-a dat-o scurt”) spunându-i că nu îl interesează acest aspect”, dezvăluie referatul.

Mai mult, în referatul DNA se mai arată că unul dintre denunțătorii lui Oprescu a dezvăluit ulterior că primarul ar fi organizat o rețea infracțională încă din vara anului 2012. 

Cele mai citite

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă