12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleFoodCatastrofa din clubul Colectiv continuă seria NEAGRĂ a evenimentelor care au îndoliat...

Catastrofa din clubul Colectiv continuă seria NEAGRĂ a evenimentelor care au îndoliat Bucureştiul

Incendiul din seara de vineri, din clubul Colectiv, soldat cu 30 de morţi şi peste 100 de răniţi, a fost cel mai grav eveniment înregistrat în Bucureşti, în ultimii 38 de ani.

Doar cutremurul din 1977 a produs mai multe victime – 1570 de morţi şi 11.000 de răniţi, majoritatea din Bucureşti.

În anul 2007, un incendiu de proporţii a distrus Hotelul Rin din zona Vitan. Clădirea a fost refăcută, dar un alt incendiu – de proporţii mai mici – s-a înregistrat în aceeaşi locaţie, la 23 iulie 2013.

La 16 august 2010, în incendiul de la maternitatea "Prof. Dr. Panait Sârbu" (Giuleşti)  au murit șase bebeluși, iar alți cinci au suferit vătămări corporale grave.

În octombrie 2012, un incendiu s-a declanşat la mansarda unui bloc nou, de 11 etaje, din complexul Confort City. A fost un singur rănit – un pompier intoxicat cu fum. Incendiul a pornit de la un scurtcircuit la un aparat de aer conditionat.

La 3 decembrie 2012, o scurgere de gaze a determinat o explozie la CET Sud. În urma acesteia s-au înregistrat patru răniţi.

La 4 mai 2013 s-a înregistrat o explozie la o conducta de gaze, în strada Mămulari din sectorul 3. O persoană rănită a fost dusă la Spitalul de arşi.

Cele mai multe evenimente cu victime omeneşti sunt, în Bucureşti, accidentele rutiere, dar bilanţul acestora este departe de cel al catastrofei din clubul Colectiv.

În Bucureşti, în anul 2015, cel mai grav accident rutier s-a înregistat la data de 15 februarie, fiind soldat cu doi morţi şi opt răniţi.

La nivelul întregii ţări, cel mai grav eveniment din ultimii ani s-a înregistrat la Mihăileşti (judeţul Buzău)  la data de 24 mai 2004. Un camion care transporta azotat de amoniu a explodat, producând 18 morţi şi 13 răniţi.

Alte evenimente grave s-au înregistrat la 15 noiembrie 2008, la mina Petrila, unde și-au pierdut viața 12 oameni, urmat de cel din 5 februarie 2011, de la mina Uricani, când cinci oameni au murit într-o explozie de metan.

În februarie 2012, două explozii s-au produs, la interval de câteva ore, într-o discotecă din Sighetu Marmaţiei. Ele s-au soldat cu 17 răniţi. Cauza a fost o acumulare de gaze în subsolul clădirii.

La 6 aprilie 2014, trei dansatoare au murit și a patra a fost grav rănită într-un incendiu produs la Constanța, într-un restaurant cu specific libanez.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă