12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodCine sunt șefii de la ISU suspendaţi din funcție și audiați la...

Cine sunt șefii de la ISU suspendaţi din funcție și audiați la DNA

Principalii trei comandanţi de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucureşti – Ilfov au fost suspendaţi miercuri din funcţii, iar premierul Cioloş a cerut demiterea acestora şi înlăturarea lor din structurile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Ei sunt Mihai Guță, Orlando Şchiopu şi Marian Aldoiu.

Miercuri seară, cei trei ofiţeri au fost audiați la Direcția Națională Anticorupție.

Mihai-Mirel Guță conduce Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București – Ilfov din ianuarie 2015. Până în luna mai 2015 a fost inspector șef împuternicit.

Anterior, el a fost locţiitor şef direcţie la Centrul Operaţional Naţional al Ministerului de Interne.

Conform declaraţiei de avere depuse în anul 2014, Mihai-Mirel Guță deţine un apartament în Bucureşti de 68 de metri pătraţi împreună cu soţia, precum și două autoturisme – Toyota, achiziţionat în anul 2007 şi Chevrolet, cumpărat în anul 2012.

În document el a menționat trei credite bancare de 10.800 de dolari, 8.500 de euro şi 35.000 de lei. Din declaraţia de avere reiese că în acesta a încasat, în anul 2013, 64.678 de lei ca locţiitor şef I în cadrul IGSU.

Orlando Cătălin Şchiopu este prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București – Ilfov începând cu 1 mai 2015. Anterior, el a fost detaşat timp de opt luni la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, fiind direct subordonat secretarului de stat – şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Din declaraţia de avere depusă în anul 2014, reiese că Orlando Cătălin Şchiopu are un apartament în Bucureşti, împreună cu soţia, cumpărat în anul 2011 prin programul Prima Casă și un autoturism Nissan din anul 2007. De asemenea, are două credite bancare de 41.800 de euro și de 40. 000 de lei. În calitate de ofiţer în MAI, el a încasat, în 2013, 59.638 de lei şi alţi 2.530 de lei din cedarea folosinţei bunurilor.

Marian Giani Aldoiu ocupă funcţia de adjunct inspector șef şi inspector șef al Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București – Ilfov. Aldoiu are o experienţă de 18 ani în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor iar din aprilie 2015 este adjunctul șefului ISU București-Ilfov. Până în 2014, el a fost, timp de zece ani, adjunctul șefului ISU Călărași și șeful Inspecţiei de Prevenire din ISU Călăraşi.

Conform declaraţiei de avere depuse în iunie 2014, Aldoiu are, la Călărași, trei terenuri intravilane în suprafață totală de 325 de metri pătraţi, o casă de 150 de metri pătraţi, un spaţiu comercial de peste 30 de metri pătraţi și un autoturism Opel din anul 2006. În 2013, el a încasat, conform declaraţiei de avere, 54.533 de lei pentru activitatea depusă în cadrul ISU Călăraşi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă