11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL print: Casa morţii de la Spitalul Penitenciar Rahova

Exclusiv RL print: Casa morţii de la Spitalul Penitenciar Rahova

„România liberă” îți oferă joi 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii și comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Casa morţii de la Spitalul Penitenciar Rahova

Mai multe decese suspecte intervenite în spitalul unde sunt trataţi deţinuţii a determinat declanşarea unui control împotriva directorului acestei unităţi pentru abateri disciplinare.

Dacă în gulagul sovietic, ca rezultat al tratamentelor aplicate deținuților politici, rata anuală a mortalităţii ajungea uneori până la 25-30%, în România, numai la Spitalul Penitenciar Rahova, condus de circa 7 ani de zile de managerul Mircea Ștefan Miorel, medic specialist în boli interne, rata mortalității a fost anul trecut de 35,50%. Asta înseamnă că 32 de deținuți au murit doar în această unitate. La aceasta se adaugă numeroase ilegalităţi financiare de care este acuzat managerul de aici.

În 2015, situaţia a fost chiar mai dezastruoasă, prin închisorile României murind 113 deținuți, din care 50 în sistemul spitalicesc penitenciar, după cum a Administrația Națională a  Penitenciarelor într-un răspuns oferit României libere.

Bolnavii de cancer, suprataxați  la analize

Cu toate că pacienţii oncologici au gratuitate pentru investigaţii şi tratament , unele laboratoare taxează în regim de coplată anumite teste de diagnostic. Şeful Secţiei de Imunologie a Institutului Victor Babeş, dr. Cornel Ursaciuc, a expplicat într-un interviu pentru România Liberă de ce există această situație anormală.

De la pomenile lui Tăriceanu la austeritatea lui Boc şi înapoi

La șase ani de a impozitarea pensiilor, Parlamentul a anulat această măsură luată în criză economică. A fost anulată plata CASS, precum şi impozitul pe venit. RL vă prezintă seria de decizii economice greșite, precum și luptele politice care s-au dus în jurul pensiilor, în ultimii zece ani.

 

Ce mai puteţi citi miercuri în ziar

Candidații s-au îndatorat ca să-și ajute partidele

Contribuțiile parlamentarilor la campania electorală au însumat 32 de milioane de lei, iar banii vor fi restituiți de la bugetul de stat. Sumele puse la bătaie, oficial,  de candidați pentru un loc de parlamentar variază de la câteva mii de lei până la peste 300.000 de lei. În unele situaţii, donaţiile nu pot fi justificate din venituri.

„Mașina de secerat” oameni amenință Europa

Experții în contraterorism avertizează de multă vreme că organizațiile extremiste își îndeamnă adepții să folosească „mașina de secerat” oameni, respectiv camione sau tiruri, pentru a-și îndeplini misiunile teroriste. Din nefericire, experții n-au găsit și soluții de prevenire a acestui tip de atac, încadrat la „microterorism”.

Nu ratați ediția de print. Joi, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă