21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFoodEXCLUSIV RL PRINT. Dezbatere: Cu copiii la proteste. Sau nu?

EXCLUSIV RL PRINT. Dezbatere: Cu copiii la proteste. Sau nu?

Prezența copiilor la manifestațiile din ultimele săptămâni a iscat polemici aprinse în societate. Cum au explicat părinții decizia de a-i duce pe cei mici la proteste? Au fost aceștia expuși vreunor riscuri? De la ce vârstă pot ei să înțeleagă ceva din viața cetății? Analizăm toate variantele, alături de părinți, un profesor, un sociolog și un psiholog. 

RL WEEKEND PLUS prezintă în ediţia print de vineri o amplă dezbatere cu părinţi şi specialişti despre cât de bine sau rău este să expui copiii la evenimente politice majore.

Copiii noștri au 5, respectiv 2 ani și jumătate, și mereu le-am explicat adevărul despre lucrurile față de care au manifestat interes sau pe care le-am considerat importante pentru binele și siguranța lor", este poziţia Ioanei Chicet-Macoveiciuc, care scrie cărți pentru copii și adulți.

Orice mare aglomerare de oameni este potențial periculoasă. Nu numai din motive de degenerare în violență. Pot fi imaginate «n» scenarii, motiv pentru care nici în ruptul capului nu mi-aș aduce copilul – și mic! – la protest”, a replicat Diana Dumitriu, părintele unui copil.

Ce spun specialiştii puteţi afla din dosarul RL WEEKEND PLUS, la chioşcuri şi prin abonamente.

 „România liberă” îți oferă vineri 56 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Nu ratați ediția de print. Vineri, la chioşcuri şi prin abonament!

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă